IPS Părinte Pimen a slujit cu ocazia hramului Parohiei Slătioara

Sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena a fost celebrată și de credincioșii Parohiei Slătioara din județul Suceava, marți, 21 mai 2019, aceștia întâmpinându-l în haină tradițională bucovineană pe Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi în biserica cea mare a comunității.

Sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena a reprezentat pentru comunitatea din Slătioara un moment de bucurie duhovnicească, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților slujind Sfânta Liturghie cu prilejul hramului sfântului locaș. Printre slujitorii prezenți s-a aflat și părintele Vasile Lăiu, protopop de Bârlad dar și părintele paroh Vasile Bostan. Totodată, ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură referitor la acest mare praznic al Bisericii. Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul satului, coordonat de preoteasa Elena Bostan. La finalul slujbei arhierești, credincioșii prezenți au luat parte la agapa de hram.

Scurt istoric

Comunitatea din Slătioara şi-a mărit constant numărul de locuitori, astfel vechea biserică de lemn, construită în anul 1797, a devenit neîncăpătoare. La inițiativa părintelui paroh s-a început construcția unui nou sfânt locaș. Ea este aşezată sub ocrotirea Sfinților Trei Ierarhi şi a Sfinților Împăraţi Constantin şi  Elena, cele două hramuri ale bisericii. Pictura interioară a fost realizată de pictorul Constantin Călinescu şi de ucenica sa, Iulia Hăndrăgel. Sfinţirea locaşului de cult, impresionant ca arhitectură şi ornamentaţie, s-a făcut  la 11 septembrie 1988, părintele Vasile Bostan primind atunci drept semn de înaltă prețuire, distincția „Crucea Patriarhală”.

De la același autor

Ultimele din categorie