IPS Teofan a sfințit Capela Maternității din Botoșani: „Dumnezeu a împrumutat din puterea Sa creatoare oamenilor să facă suflet și trup de om”

Zeci de credincioși, cadre medicale și pacienți au participat sâmbătă după-amiaza, 5 mai 2018, la Slujba de sfințire al Paraclisului „Acoperământul Maicii Domnului” din cadrul Spitalului de Obstretică-Ginecologie din Botoșani. Sfințirea Sfintei Mese a fost oficiată de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoți și diaconi.

În cadrul slujbei a fost sfințită și pecetluită Sfânta Masă, și au fost unși pereții Sfântului Altar și cei ai capelei cu Sfântul și Marele Mir. La acest eveniment au luat parte autoritățile locale și județene, medicii și personalul spitalului, pacienții unității medicale dar și credincioși veniți din împrejurimi pentru a asista la sfințire.

IPS Teofan a rostit celor de față un scurt cuvânt de învățătură în care se arată faptul că părinții au primit putere de la Dumnezeu pentru a oferi viață copiilor: „Este atât de trist Dumnezeu când se mai întâmplă cele ce se mai întâmplă. Dumnezeu este Unul, Cel ce a făcut cerul și pământul, și a făcut în așa fel să împrumute tatei și mamei din puterea Lui creatoare. Dacă El a creat cerul și pământul, a împrumutat din puterea Sa creatoare tatălui și mamei să facă și ei ceea ce spune Sfânta Scriptură, adică suflet și trup de om. Suflet și trup de om, care în ochii lui Dumnezeu este mai important decât toată lumea la un loc. Dacă pui într-o palmă Pământul cu stelele lui, galaxiile lui și în cealaltă parte pui un copil, acesta din urmă atârnă mai mult. Copilul este purtător de viață iar mai târziu va deveni la vârsta maturității, om care să creeze copii la rândul său”.

De asemenea, părintele misionar Vasile Burlacu a adresat celor prezenți un cuvânt de gratitudine: „Ne-am pregătit cu mare bucurie și v-am așteptat cu mult drag pentru acest eveniment. Înaltpreasfinția Voastră, sunteți primul arhiereu ce pășește și slujește în acest spital și nădăjduim și ne rugăm ca în viitor, să se nască în acest spital mulți slujitori ai Sfintelor Altare. Vă așteptăm să reveniți cât mai curând în mijlocul nostru”.

Pentru meritele deosebite și activitatea misionară pe care părintele Vasile Burlacu o desfășoară în cadrul unității medicale, acesta a fost hirotesit prin punerea mâinilor de către Părintele Mitropolit întru iconom-stavrofor, primind din partea ierarhului ca semn distinctiv brâul roșu, bedernița și crucea pectorală. De asemenea, ierarhul a oferit distincții de vrednicie celor ce au sprijinit și ajutat în realizarea paraclisului, mulțumind celor care au făcut posibil acest paraclis să funcționeze. Totodată, părintele misionar i-a oferit în dar Mitropolitului Moldovei și Bucovinei icoana hramului, Acoperământul Maicii Domnului.

De la același autor

Ultimele din categorie