IPS Timotei al Aradului a acordat Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, distincția eparhială „Crucea Sfântul Ierarh Sava Brancovici”

25 Decembrie 2022 16:58 Arhiepiscopia Aradului

Duminică, 25 decembrie 2022, de praznicul Nașterii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului dimpreună cu Preasfințitul Părinte Episcop vicar Emilian Crișanul, și înconjurați de soborul de preoți și diaconi, au săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” din Arad.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhului arădean a vorbit despre praznicul Nașterii Domnului:

„Ca și în alte dăți praznicul adună pe toți cei apropiați la rugăciunea comună ca mulțumire pentru toate cele dăruite pe parcursul unui an, reînnoind-o în măsura însăși a renașterii lăuntrice a fiecăruia spre desăvârșirea celor pentru care s-a pus deja temelie binecuvântată în așteptarea darurilor Crăciunului. Nașterea Domnului aduce cu fiecare an o adiere duhovnicească înnoitoare în sufletele tuturor, înlesnind o sporită lucrare bisericească în tradiția strămoșilor și în care e cu cale a ne înscrie, felicitându-ne unii pe alții atât pentru cele bune împlinite, cât și pentru viitorul dorit cu multele înfăptuiri spre mulțumirea de obște și spre slava lui Dumnezeu Tatăl și Fiul și Sfântul Duh. Amin”.

La bucuria praznicului s-a adăugat și cea a participării la Sfânta Liturghie a Familiei Regale a României: Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort Radu, precum și Altețele Lor Regale Principesa Elena, Principesa Sofia, Principesa Maria și profesorul Dan Duda.

Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa a conferit Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei și Alteței Sale Regale Principele Consort Radu, distincția eparhială Crucea Sfântul Ierarh „Sava Brancovici”, pentru lucrarea în slujba Bisericii și societății și în semn de deosebită prețuire.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Catedralei Arhiepiscopale, dirijat de diac. Laviniu Morariu.

Credincioșii arădeni s-au bucurat de marele praznic și de prezența Familie Regale la Sfânta Liturghie.

Sursa: arhiepiscopiaaradului.ro

Ultimele din categorie