A IV-a ediție a școlii de iconografie „Privire în adânc”, la Mănăstirea Oaşa

Arhiepiscopia Alba Iuliei

A IV-a ediție a școlii de iconografie „Privire în adânc”, la Mănăstirea Oaşa

    • A IV-a ediție a școlii de iconografie „Privire în adânc”, la Mănăstirea Oaşa
      A IV-a ediție a școlii de iconografie „Privire în adânc”, la Mănăstirea Oaşa

      A IV-a ediție a școlii de iconografie „Privire în adânc”, la Mănăstirea Oaşa

Școala de iconografie „Privire în adânc” va avea loc la Mănăstirea Oașa în perioada 30 iulie - 9 august.

În cadrul Şcolii de iconografie „Privire în adânc”, ediţia a IV-a, ce se va desfăşura la Mănăstirea Oaşa, judeţul Alba, veţi avea posibilitatea să puneţi întrebări, să luaţi notiţe şi să pictaţi alături de iconarii Mânăstirii Oaşa.

Ieromonahul Pantelimon Şuşnea a absolvit Facultatea de Arte Plastice din Timişoara, secţia Pictură de şevalet. Este preot slujitor în mânăstire şi pictează icoane de 24 ani.

Ieromonahul Teofil Bâra a absolvit Facultatea de Inginerie - TCM Sibiu. Este preot slujitor în mânăstire şi pictează icoane în atelierul Mânăstirii Oaşa de 17 ani.

Lucrări din portofoliul atelierului de la Oaşa sunt prezente în expoziţii şi simpozioane de artă a icoanei din Viena, Bucureşti, Timişoara, Cluj Napoca, Arad, Deva, Alba-Iulia etc.

Parteneri: Liga Studenţilor din Timişoara, Liga Studenţilor din Cluj, Organizaţia Tinerilor din Sibiu, Organizația Tinerilor din București, Asociaţia Tinerii din Ziua de Azi Braşov, Asociaţia Tineri Pentru Tineri Târgu-Mureş.

Locaţie: Mânăstirea Oaşa, Munţii Şureanu, judeţul Alba.

Data limită de înscriere: 15 iulie 2018

Înscrieri şi condiţii de participare

1. Şcoala de iconografie se adresează persoanelor cu vârsta cuprinsă între 19 și 45 de ani, care posedă cunoştinţe avansate în iconografie şi doresc să-şi perfecţioneze tehnica de pictură a icoanelor (desen, pictură, culoare, anatomie ş.a.). În ediţia a IV-a se abordează pictura de icoane pe lemn.

2. Înscrierea la Şcoala de iconografie se realizează în urma unei selecţii de portofolii, realizată de părintele iconar ieromonah Pantelimon Suşnea. Pentru înscriere, fiecare participant trebuie să trimită, până în data de 15 iulie 2018, pe adresa de e-mail scoaladeiconografie.oasa@gmail.com, un portofoliu format din 5-10 fotografii cu icoane proprii (fotografii de ansamblu şi de detaliu), precum şi un CV. În e-mail trebuie să menţionaţi datele de contact (număr de telefon, adresă de e-mail). Anunţarea celor declaraţi admişi (maxim 12 participanţi) va avea loc până în data de 22 iulie 2018.

3. Fiecare participant îşi va aduce la Şcoala de iconografie instrumentele proprii de desen şi pictură, precum şi culorile proprii. Suportul pentru pictură (lemnul) este furnizat de către mânăstire.

4. Fiecare participant admis în urma selecţiei de portofolii trebuie să achite suma de 50 lei pentru alte cheltuieli necesare desfăşurării atelierului de iconografie.

5. Participanţii îşi dau consimţământul, prin înscrierea la Şcoala de iconografie, că acceptă ca icoanele realizate în cursul atelierului să rămână în patrimoniul Mânăstirii Oașa şi să fie folosite de către Organizatori.

6. Şcoala de iconografie debutează în data de 29 iulie 2018 (duminică) cu sosirea participanţilor şi cazarea acestora. În data de 30 iulie 2018 (luni) se pregăteşte suportul pentru pictură (grunduit), pe care se va picta în zilele ce urmează.

7. O condiţie aparte legată de participarea la Şcoala de iconografie - având în vedere mediul în care ea se va derula - este ca participanţii să respecte componenta liturgică a programului şi să aibă o conduită şi o ţinută adecvate mânăstirii (îmbrăcăminte).

8. Este recomandată participarea la slujbe şi obligatorie participarea la slujba Sfintei Liturghii de duminică (orele 9:00 -12:00), precum şi la slujba Sfintei Liturghii din zilele de peste săptămână (dimineaţa de la orele 6:00 la 7:30).

9. Programul de masă de la mânăstire este: mic dejun - ora 7:30, prânzul - ora 13:00 şi cina - ora 18:00.

10. Cazarea şi masa sunt oferite în mod gratuit de Mânăstirea Oaşa.

11. Organizatorii oferă informaţii practice cu privire la posibilităţile de transport spre Mănăstirea Oaşa. Aceasta se află situată în munţii Şureanu (ruta Transalpina), la altitudinea de 1350 m, în judeţul Alba. Transportul va fi asigurat de către participanţi. 

Contact şi informaţii:

Roxana Jurca
0726 730 146
Citește despre: