La Editura CD Press a apărut un nou manual de religie pentru clasa a VI-a

Educaţie

La Editura CD Press a apărut un nou manual de religie pentru clasa a VI-a

    • La Editura CD Press a apărut un nou manual de religie pentru clasa a VI-a
      Coperta manualului de Religie pentru clasa a VI-a, Editura CD Press

      Coperta manualului de Religie pentru clasa a VI-a, Editura CD Press

În urma licitației organizate de Ministerul Educației anul acesta, manualul de religie pentru clasa a VI-a, realizat în colaborare cu Editura CD Press, a primit avizul ME și un punctaj de top.

Realizat într-o manieră inovativă, cu un design unic, foarte aerisit, fin și elegant, manualul surprinde plăcut prin elementele inter și trans disciplinare, precum și printr-o gamă largă de metode și tehnici de lucru cu elevii și prin jocurile didactice propuse atât în manualul letric, cât și în cel digital. 

Autorii manualului sunt: Vasile Timiș, Ionica – Viorica Popa, Florian Popa, Simona Căprescu și Ionița Timiș, iar referenții științifici: Arhim. prof. univ. dr. abil. Teofil Tia, prog. Grad I – Georgiana Ruxandra Burlacu – Călinoiu, Mâneciu, Prahova și Gabriela – Antoaneta Marinescu, Râmnicu Sărat.

Ca punct de atracție pentru elevi, noutatea adusă de acest manual se regăsește la finalul fiecărei unități de învățare, unde se propune recapitularea prin joc.

O altă noutate este reprezentată de cuprinderea lecțiilor în audio book, prezent la fiecare lecție.

Lecțiile sunt complexe, dar, în același timp, foarte accesibile și sunt concepute în așa fel încât pot fi parcurse integral în timpul unei ore de curs, iar învățătura creștină să ajungă în cele mai plăcute și captivante moduri la elevi.

Totodată, manualul este conceput să asigure obținerea performanței la olimpiada de religie, datorită exercițiilor și reflexiilor și a multitudinii de materiale disponibile în manualul digital, care conține peste 200 de elemente Media și asigură inclusiv posibilitatea muncii independente.

În plus, autorii au pregătit un model de planificare calendaristică și pe unități de învățare, care să fie de ajutor profesorilor de religie în organizarea actului didactic în anul școlar viitor.

Și nu doar atât, elevii se vor bucura și ei de un portofoliu personal, pe care să îl aibă la îndemână atât la școală, cât și acasă.

Citește despre: