La Iași a avut loc Examenul pentru gradul I în preoție pentru clericii din Mitropolia Moldovei și Bucovinei

29 Noiembrie 2021 16:07 Arhiepiscopia Iaşilor

În ziua de 26 noiembrie, cu binecuvântare Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, la Centrul Eparhial Iași s-a desfășurat, în sala Iustin Moisescu, Colocviul de susținere a lucrării pentru obținerea Gradului I în Preoție - generația 2020-2021. Participanții au fost din toate eparhiile Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Colocviul a fost organizat de către Centrul de Formare Continuă al Arhiepiscopiei Iașilor, prin Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae" din Iași și Centru Eparhial. Comisia a fost formată din: Preasfințitul Nichifor Botoșăneanu, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor - președinte, profesori coordonatori și membri din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, pr. Marian Timofte, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor, și Mădălin Gîlcă, secretarul Centrului de Formare Continuă al eparhiei.

Temele au fost de actualitate, având subiecte legate de pedagogie, catehetică, drept canonic, istorie, liturgică, pastorație și administrație parohială. Fiecare participant și-a prezentat lucrarea timp de câteva minute. Candidatul a primit câteva întrebări din partea comisiei, urmând ca după finalizarea întrebărilor, profesorul coordonator să prezinte printr-un referat importanța și actualitatea temei.

Toți candidații înscriși și admiși la acest colocviu au întrunit condiţiile metodologice pentru a li se acorda gradul I în preoție. Recomandările din partea comisiei au fost ca preoții să publice lucrările, să le prezinte la cercurile pastorale și să continue cercetarea academică.

Ultimele din categorie