La Mănăstirea Oașa va avea loc Întâlnirea inginerilor și angajaților din zona IT
Tehnica Vieții, comunitatea inginerilor și IT-iștilor, vă invită, în perioada 22 - 24 noiembrie, la Mănăstirea Oașa din județul Alba, la cea de-a doua întâlnire a comunității cu tema „Tehnica Vieții Duhovnicești 2.0”.
Tehnica Vieții este o comunitate destinată inginerilor și IT-iștilor, care se vrea a fi o interfață duhovnicească de împletire a rețelelor web și umane cu rețelele lui Dumnezeu, motiv pentru care dă startul unui nou weekend tematic care își propune să inspire, să educe și să contureze un spațiu de comuniune autentică. La cea de-a doua întâlnire a comunității a fost creat un program extins, care îi îndeamnă pe participanți să exploreze noi perspective spirituale, să împărtășească experiențe profesionale într-un cadru deschis și să se implice în proiectele tehnice care urmează să se desfășoare în cadrul comunității.
Programul evenimentului va debuta vineri, 22 noiembrie, ziua în care participanții sunt așteptați la mănăstire. Sâmbătă, 23 noiembrie, aceștia vor participa la Sfânta Liturghie, iar de la ora 9:30 vor lua parte la un atelier interactiv de cunoaștere și socializare, urmând ca de la ora 11:00 să se întâlnească cu conf. univ. dr. ing. Adrian Drăgulinescu, care va susține o conferință cu tema „Impactul dependenței de ecrane asupra adulților și copiilor”, în care va analiza efectele tehnologiilor moderne asupra vieții sociale și relațiilor interumane. De la ora 14:00 participanții vor lua parte la un dialog deschis cu părinții mănăstirii, părintele arhimandrit Iustin Miron și părintele Pantelimon Șușnea, în cadrul întâlnirii „Tehnica Vieții Duhovnicești 2.0”, și vor audia un recital de colinde tradiționale românești susținut de membrii Cetei Oașa.
Întâlnirea se va încheia duminică, 24 noiembrie, după Sfânta Liturghie. Conf. univ. dr. ing. Andrei Drăgulinescu este absolvent al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din București unde, în prezent, este cadru didactic. Stagiile de cercetare și perfecționare lea desfășurat în cadrul diverselor laboratoare din universitățile tehnice din Italia, Franța și Finlanda. De asemenea, invitatul este licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București. În baza acestor duble specializări a devenit autor al mai multor cărți și lucrări în domeniul ingineriei și teologiei. Totodată, profesorul colaborează activ cu publicațiile „Familia Ortodoxă” și „Lumea Credinței”, unde scrie despre etica tehnologiei și impactul acesteia asupra spiritualității.
Tehnologia modernă, atunci când este folosită cu discernământ, poate deveni un instrument valoros în răspândirea valorilor creștine și în consolidarea comunităților de credință. Educația digitală poate fi integrată în formarea religioasă, oferind tinerilor oportunități de a explora și înțelege mai profund credința lor prin intermediul resurselor online și al comunităților virtuale. Într-o lume dominată de tehnologie, este esențial să găsim un echilibru care să ne permită să beneficiem de avantajele progresului tehnologic, fără a ne neglija dezvoltarea spirituală și relația cu Dumnezeu, a afirmat inginerul Andrei Drăgulinescu
La întâlnire sunt așteptați toți cei implicați în domeniul tehnic și al calculatoarelor: ingineri și IT-iști, sau cei interesați de tema și activitățile evenimentului. Cazarea și masa sunt oferite gratuit de Mănăstirea Oașa.
Pentru înscrieri și mai multe detalii legate de eveniment, se poate accesa linkul următor: https://linktr.ee/tehnicavietii