La Mănăstirea Putna încep două tabere pentru copiii și tinerii români din SUA și Irlanda

Luni, 8 iulie, va începe la Mănăstirea Putna tabăra „Rădăcini 2019” (ROYA Heritage Trip 2019) organizată de Asociația Tinerilor Ortodocși Români din America (ROYA). 

La tabără participă 21 de tineri și 5 însoțitori. Tabăra va dura până pe 14 iulie. Este al cincilea an în care ROYA organizează această tabără la Putna, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae, Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi, și a Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Florina Radu, organizator: „Spune mult faptul că în fiecare an ne reîntoarcem la Mănăstirea Putna și stăm mai mult decât în anul precedent. Am observat multe schimbări în tinerii cu care vin: seriozitatea cu care își construiesc relația cu Dumnezeu, interesul crescut pentru aflarea rădăcinilor și tradițiilor strămoșești. Aflând despre viața Sfântului Ștefan cel Mare, ei sunt mândri de cine le-au fost strămoșii. După ce ne întoarcem, părinții tinerilor mă sună să îmi spună ce schimbați sufletește se întorc tinerii acasă, schimbare vizibilă și în faptul că merg mai des la slujbe și fac pelerinaje la mănăstiri din SUA. Ca în fiecare an, și în acest an avem în grup tineri noi și nădăjduiesc ca ei să preia lucrurile bune de la colegii lor care au mai fost.”

Miercuri, 10 iulie, va începe „Tabăra internațională de tradiție și spiritualitate” cu participanți din  Protoieria Irlandei, din cadrul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale. La tabără participă 40 de copii, între 8 și 15 ani, și 15 însoțitori. Tabăra se află la a doua ediție, se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, și a Înaltpreasfințitului Părinte Pimen și este coordonată de Părintele Călin Florea, protopop al Protoieriei Irlandei. Scopul ei este să îi familiarizeze pe copiii români din diaspora cu spiritualitatea, cultura și tradițiile poporului din care se trag.

Preot Bogdan Cârdu, organizator: „Duhul dragostei cu care am fost primiți i-a ajutat foarte mult pe copiii din diaspora, care s-au născut departe de Ortodoxia românească, să își însușească mai profund credința și, nădăjduim, să o împărtășească și altora când vor fi suficient de maturi să facă acest lucru. Entuziasmul și setea de duh creștin autentic sunt stările care ne însoțesc în această tabără. Ținând cont de experiența minunată de anul trecut știm că ele vor fi îmbrățișate și frumos călăuzite de părinții acestei vetre de spiritualitate ortodoxă care este Mănăstirea Putna.”

Ultimele din categorie