La Marșul pentru Viața online de la Iași se va lansa site-ul fratelemeudincer.ro

18 Mai 2020 16:49 Arhiepiscopia Iaşilor

În cadrul Marșului pentru Viață online de la Iași, ce va avea loc luni, 18 mai 2020, începând cu ora 18:00, va fi lansat oficial și site-ul www.fratelemeudincer.ro. Scopul site-ului este crearea unui cadru potrivit pentru părinții care au pierdut un copil prin avort spontan sau la naștere, unde să-și poată exprima sentimentele, să găsească îndrumare și sprijin, să simtă că nu sunt singuri. 

Având în vedere faptul că una din patru sarcini sfârșesc prin avort spontan sau prin moartea copilului la naștere, acest site este adresat nu doar părinților care au trecut printr-o astfel de situație nefericită, ci tuturor celor care doresc să fie alături de acești părinți sau care doresc să știe cum ar putea să depășească un astfel de moment nefericit în cazul în care el va avea loc în viețile lor.

„Am lucrat la acest site din dorința de a discuta mai mult pe acest subiect, întrucât există numeroase cazuri de părinți care trec printr-o astfel de situație, iar durerea și rana lor sufletească se amplifică atunci când nu există un cadru potrivit unde să-și exprime sentimentele și unde să găsească alinare și sprijin. Tăcerea și indiferența celor din jur face ca această durere să fie închisă undeva în adâncul sufletului, mai ales al mamei. Și eu am un frate mai mare, iar un alt frate a murit la naștere acum 27 de ani. Nici atunci, dar nici acum nu se discută suficient în spațiul public pe această temă. Printr-o postare pe Facebook din data de 31 iulie 2015, un tată făcea public faptul că soția sa a avut trei avorturi spontane și ne îndemna pe toți să găsim curajul necesar pentru a discuta mai mult despre acest subiect. Persoana care a făcut această postare este chiar fondatorul și CEO Facebook, Mark Zuckerberg. De aceea, credem că mediul online poate fi un cadru potrivit pentru abordarea acestui subiect”, a afirmat Emanuel Buta, doctorand al Facultății de Teologie din Iași și președintele ASCOR Iași.

Site-ul www.fratelemeudincer.ro este realizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan și cu sprijinul direct al Departamentului Pro Vita din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor. (Sorina-Nicoleta Topliceanu – referent Pro Vita Iași)

Ultimele din categorie