La Parohia Bahlui au început activitățile din cadrul Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”

Arhiepiscopia Iaşilor

La Parohia Bahlui au început activitățile din cadrul Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”

În perioada 2 - 8 martie, Parohia ,,Sfânta Cuvioasa Parascheva” Bahlui, Protopopiatul Hârlău, a desfășurat o serie de activități în cadrul Concursului Național Catehetic ,,Hristos - Cuvântul care vindecă”, organizat de Patriarhia Română. 

Proiectul pe care Parohia ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva” l-a desfășurat a fost numit ,,Vindecarea prin milă și rugăciune: Tinerii în slujba celor aflați în nevoie”, iar catehezele au fost intitulate: ,,Tinerii enoriași, sprijin pentru cei aflați în nevoi”, ,,Căutarea vindecării! Boli sufletești și trupești”, ,,Sfinții tămăduitori fără de arginți, alinare pentru cei bolnavi”.

Grupul catehetic a fost format din 15 tineri, iar aceștia au învățat despre angajamentul pe care trebuie să-l aibă în ajutorarea celor nevoiași ori bolnavi și modul în care trebuie să caute vindecarea, atât în plan spiritual, dar și trupesc.

Mai mult decât atât, în cadrul acestor cateheze, copiii au confecționat și vândut mărțișoare, au achiziționat alimente și împreună cu preotul paroh au mers spre a le împărți celor aflați în nevoie, au preparat prescuri și au realizat lumânări, au participat la Sfânta Liturghie și la Taina Sfântului Maslu. 

Parohia ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva” Bahlui este formată din 75 de familii și 35 de copii. Ea este deschisă către activități noi și fapte bune. 

Concursul Național Catehetic ,,Hristos - Cuvântul care vindecă” se adresează copiilor și tinerilor, coordonați de preoți, profesori de Religie sau de altă disciplină și de educatori creştini din ţară şi din diaspora.

Scopul concursului este valorificarea conținutului de credință al Bisericii Ortodoxe cu privire la boală, suferință și comuniune a omului cu Dumnezeu și cu aproapele său, să promoveze legătura de iubire, de cunoaștere, de apropiere și slujire dintre oameni, cu precădere relaţia copiilor şi tinerilor în raport cu cei în suferinţă.

Citește despre: