La Schitul Găbud din județul Alba Iulia va avea loc întâlnirea de primăvară cu tema „Școala, locaș al bucuriei”

Arhiepiscopia Alba Iuliei

La Schitul Găbud din județul Alba Iulia va avea loc întâlnirea de primăvară cu tema „Școala, locaș al bucuriei”

    • Întâlnirea de primăvară cu tema „Școala, locaș al bucuriei”, la Schitul Găbud
      Întâlnirea de primăvară cu tema „Școala, locaș al bucuriei”, la Schitul Găbud

      Întâlnirea de primăvară cu tema „Școala, locaș al bucuriei”, la Schitul Găbud

Sinaxa educațională, o comunitate a profesorilor care integrează valorile religioase creștin-ortodoxe și formarea caracterului moral al elevilor în procesul de învățare, organizează, în perioada 19 – 21 aprilie 2024, la Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Găbud, județul Alba, întâlnirea de primăvară cu tema „Școala, locaș al bucuriei”.

Programul evenimentului va începe vineri, 19 aprilie, când participanții sunt așteptați la mănăstire. Sâmbătă, 20 aprilie, aceștia vor participa la Sfânta Liturghie, vor avea un atelier de cunoaștere de la ora 11:30, iar de la ora 14:00 vor avea ocazia să se întâlnească cu Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Necula care va invita la o reflexie și o dezbatere despre „Cum facem din școală locaș bucuriei cu Hristos?”.

Întâlnirea Sinaxei educaționale se va încheia duminică, 21 aprilie, după Sfânta Liturghie.

Întrebările pe care le au dascălii sunt multe. Cum să ne ducem în fiecare zi la școală cu inima zâmbind? Cum să menținem dragul de învățat și să îi facem pe elevi să vină cu bucurie la școală? Cum să menținem bucuria primei zile de școală? Răspunsul la aceste întrebări e unul și ia forma unei invitații. De data aceasta, pedagogul, profesorul și părintele Necula va predica din amvonul școlii care nu-L refuză pe Hristos. A celei care face din El subiect, nu obiect al bucuriei.

Școala, ca locaș al bucuriei, nu poate fi construită decât în camaraderie cu izvorul fericirii veșnice. Pe 20 aprilie 2024, dascălii din toată țara își dau întâlnire la Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” Găbud, județul Alba, pentru a afla cum să Îl facem prieten pe Hristos.

Într-o lume în care educația poate pierde uneori din sensul său profund, dascălii sunt inviți să analizeze împreună cum se poate readuce bucuria autentică în școli, fundamentată pe izvorul fericirii veșnice. Ce vor descoperi la sinaxa educațională nu va fi evaluat la vreun examen grilă sau oral. Fără îndoială, însă, va fi util pentru a nu rămâne repetenți la cel mai important examen. Iar cel mai important examen din viețile noastre este Hristos!

Părintele Constantin-Valer Necula este unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți preoți ortodocși ai acestor vremuri. Prin intermediul predicilor sale, al cărților, al conferințelor pe care le susține și prin participarea la diverse emisiuni și rubrici difuzate la televiziune, la radio și în online, părintele Necula a ajuns la sufletele oamenilor de toate vârstele, ortodocși – dar nu numai – din țară și din străinătate. 

La întâlnire sunt așteptați toți cei implicați în sistemul de învățământ (educatori, învățători, profesori pentru învățământul primar, profesori, psihologi, consilieri școlari) sau cei interesați de tema evenimentului.

Pentru înscrieri accesați linkul acesta.

Iar pentru mai multe detalii puteți accesa acest link.

Citește despre: