Lansare de carte la Iași: „Istoria Bisericească Universală”, volmul II

Miercuri, 25 mai 2022, începând cu ora 10:00, va avea loc în Sala „Iustin Moisescu” a Ansamblului Mitropolitan din Iași lansarea celui de-al doilea volum al cărții „Istoria Bisericească Universală”, coordonată de Pr. Prof. Univ. Dr. Viorel Ioniță.

Partea a doua a volumului mult așteptat este intitulată „Situația generală a Bisericilor Ortodoxe din secolul al XI-lea până astăzi” și este cuprinsă în Colecția Cursuri, Manuale și Tratate de Teologie Ortodoxă a Editurii Basilica a Patriarhiei Române. 

Cel mai nou manual de Istorie Bisericească destinat studenților și profesorilor a fost lansat în trecut și la București, în data de 17 mai 2022, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”. În cadrul evenimentului, Pr. Prof. Univ. Dr. Viorel Ioniță preciza:

Pe parcursul mileniului al doilea, istoria bisericească universală este prezentată amestecat, pe perioade, și se acordă mult mai mult spațiu Bisericilor sau tradițiilor creștine Occidentale. Bisericile Ortodoxe sunt foarte puțin prezentate, personal, pe parcursul anilor în care am predat, am simțit această lipsă.

Volumul „Istoria Bisericească Universală II – Situația generală a Bisericilor Ortodoxe din secolul al XI-lea până astăzi” conține un total de 1.046 de pagini și poate fi comandat de pe Librăria Cărților Bisericești.

Primul volum al manualului de Istorie Bisericească Universală a fost lansat în anul 2019 tot la Editura Basilica, după cum aflăm de pe site-ul cu același nume.

De la același autor

Ultimele din categorie