Liceul de Informatică din Iași a lansat proiectul transfrontalier „Despre noi, cu noi, pentru voi”
Liceul Teoretic de Informatică a lansat proiectul transfrontalier „Despre noi, cu noi, pentru voi” care se va derula pe o perioadă mai amplă, de patru ani, în parteneriat cu Instituţia Publică Centrul de Excelenţă în Economie şi Finanţe din Chișinău.
Proiectul este inițiat și coordonat de doamna prof. Daniela Zaharia (Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași) și de doamna prof. Ina Borcoman (Instituția Publică Centrul de Excelență în Economie și Finanțe din Chișinău, Republica Moldova).
„Avem un parteneriat pe care l-am dezvoltat timp de 30 ani cu Centrul de Excelență în Economie și Finanțe din Chișinău, prin intermediul căruia am avut ocazia să constatăm nivelul valorii școlii din Republica Moldova, implicarea deosebită a elevilor și profesionalismul dascălilor. De anul acesta, colaborarea va fi de altă natură, căci proiectul se adresează nu doar elevilor, care vor avea ocazia de a face un schimb eficient de experiență, lucrând în echipă cu cei din Chișinău la realizarea diferitelor produse, ci și profesorilor. Ne dorim să identificăm acele spații comune din disciplinele de studiu și să creăm resurse didactice moderne și eficiente, pe care să le punem la dispoziția tuturor”, a precizat doamna director a Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași, prof. dr. Adina Romanescu.
Proiectul își propune obiective îndrăznețe: să proiecteze și să implementeze activități culturale și didactice în comun, care să conducă la dezvoltarea spiritului cooperant, participativ al elevilor și profesorilor; să promoveze competențe și atitudini care să stimuleze redescoperirea spațiului identitar, dar și a altor spații culturale; să realizeze un schimb de bune practici între profesorii celor două instituții concretizat într-o bibliotecă virtuală care să cuprindă resurse digitale din diferite domenii.
„Această primă activitate, constând într-un dialog on-line cu partenerii noștri, a fost de mare interes mai ales pentru elevii participanți, căci au avut deja prilejul să constate că au foarte multe lucruri în comun, dar și multe de învățat unii de la alții. Au fost încântați să vorbească despre pasiunile lor, despre realizări și idealuri și, în egală măsură, și-au propus să devină buni prieteni. Suntem cu toții convinși că va fi o oportunitate deosebită de a face alte lucruri frumoase și de valoare, așa cum ne-am obișnuit la LIIS și cum știu că se realizează și la instituția parteneră”, a completat doamna director adjunct, prof. Mihaela Acălfoaie.