Liturghie arhierească în Parohia Draxeni, Protopopiatul Vaslui

13 Ianuarie 2020 18:55 Constantin Ciofu Episcopia Huşilor

Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a săvârşit duminică, 12 ianuarie 2020, Sfânta Liturghie în Parohia Draxeni, Protopopiatul Vaslui, judeţul Vaslui.

Din soborul slujitorilor au mai făcut parte părintele Vladimir Beregoi, consilier pe Sectorul economic şi social-misionar al Eparhiei Huşilor, preotul Bogdan Mucileanu, consilier pe Sectorul construcții bisericești și patrimoniu în cadrul Centrului eparhial Huşi, precum şi părintele Adrian Chirvasă, protopop de Vaslui. După citirea Sfintei Evanghelii, Părintele Episcop Ignatie a rostit un cuvânt de învăţătură în care, pornind de la cuvintele Mântuitorului "Pocăiţi-vă, căci s-a apropiat împărăţia cerurilor" (Matei 4, 17), a vorbit despre semnificaţiile pocăinţei şi rolul acesteia în relaţia cu Dumnezeu: „Pasajul evanghelic ne vorbeşte despre primele cuvinte pe care Hristos le-a rostit contemporanilor săi şi ni le rosteşte nouă, fiecăruia, până la sfârşitul veacurilor. Sunt cuvintele pe care le-am mai auzit de la Sfântul Ioan Botezătorul, cel care îi chema pe oameni la pocăinţă, să îşi mărturisească păcatele, ca în felul acesta să simtă, în adâncul inimilor lor, că Împărăţia lui Dumnezu s-a apropiat. Îndemnul acesta, atât de profund şi de esenţial pentru fiecare dintre cei ce doresc să trăiască credinţa în Hristos, era înţeles de Sfântul Ioan Botezătorul ca o formă de pregătire a celor ce îl ascultau, iar accentul cădea pe faptul că Împărăţia cerurilor este aproape, adică Hristos însuşi se apropia. Lumea avea şansa să Îl cunoască. Hristos desăvârşeşte acest cuvânt, acest îndemn şi îşi începe propovăduirea despre pocăinţă şi Împărăţia cerurilor”.

La finalul Sfintei Liturghii, în semn de preţuire pentru activităţile desfăşurate la Draxeni de părintele paroh Tiberiu Vasile Maxim, Părintele Episcop Ignatie l-a hirotesit întru iconom stavrofor. Tot acum, Preasfinţia Sa a binecuvântat începutul lucrărilor la Aşezământul Social „Sfântul Nectarie”, care se va ridica la Draxeni în parteneriat cu Asociaţia „Filantropia Ortodoxă Huşi”. 

Citește alte articole despre: slujbă, preoţi, credincioși, Draxeni, piatră temelie, aşezământ

De la același autor

Ultimele din categorie