Liturghie misionară și activitate de prevenție a adicțiilor în Parohia „Nașterea Maicii Domnului” – Curături

Arhiepiscopia Iaşilor

Liturghie misionară și activitate de prevenție a adicțiilor în Parohia „Nașterea Maicii Domnului” – Curături

În Duminica a IV-a din Postul Mare, biserica „Nașterea Maicii Domnului” din satul Curături, comuna Ciurea, Protopopiatul Iași 3, a primit vizita tinerilor studenți din cadrul ASCOR Iași, care au oferit răspunsurile la Sfânta Liturghie, una din șirul liturghiilor misionare din Postul Mare.

La finalul slujbei, pr. paroh Nichifor Hrestic a mulțumit tinerilor ascoreni pentru osteneală și i-a invitat să participe, alături de enoriași, la o activitate de prevenție cu privire la dependența de alcool, substanțe și comportamente adictive, susținută de către Alina Ungureanu, psiholog în cadrul Centrului de consiliere și reabilitare a persoanelor dependente de alcool și alte droguri „Sfântul Nicolae” a Fundației Solidaritate și Speranță Iași.

Scopul activității de prevenție a fost acela de a ajuta persoanele din comunitate să conștientizeze caracterul cronic, evolutiv, primar și, în cele din urmă, letal al bolii dependenței, fapt care nu este clar perceput în societate, consumul adictiv fiind considerat, de multe ori, doar o lipsă de caracter a persoanei în cauză.

Ideea centrală pe care cei prezenți la activitate au luat-o acasă a fost aceea că „Soluția de ieșire din capcanele bolii”, singurul „medicament” care funcționează cu adevărat în tratarea dependenței este trăirea spirituală, predarea vieții și a voinței personale în mâinile vindecătoare ale lui Dumnezeu.

Această schimbare a stilului de viață poate veni cu sprijinul unui consilier în adicții, a unui duhovnic bine pregătit, a unui centru specializat în tratarea adicțiilor. La toate acestea, se alătură, ca un fir roșu, integrarea într-un grup de suport de genul Alcoolicii Anonimi sau Jucătorii Anonimi etc., ce are rolul de a ajuta persoana dependentă să învețe să trăiască frumos, fără substanța sau comportamentul care l-a subjugat, ani de-a rândul, a precizat psihologul Alina Ungureanu.

Citește despre: