Locurile creștine libaneze sunt disponibile în format VR

12 August 2020 12:45 Ortodoxia în lume

Dezvoltatorii aplicației VR Pilgrim au primit binecuvântarea de-a prezenta în formatul VR (realitate virtuală) lăcașurile și bisericile unice din Liban care au fost deteriorate după tragedie. Jumătate din oraș se află în ruine ca urmare a unei explozii puternice în portul Beirut. În Achrafieh, unul dintre cele mai vechi cartiere creștine din Beirut, mai multe biserici ale Patriarhiei Antiohiei au fost avariate, în special Biserica „Sfântului Marelui Mucenic Dimitrie” și Catedrala „Sfântul Nicolae”.

În iunie 2020, echipa VR Treasures a lansat aplicația VR Pilgrim, care le permite utilizatorilor să facă un pelerinaj virtual la bisericile creștine. Cu un an în urmă, echipa VR Treasures a vizitat Libanul pentru a filma bisericile sale unice, mănăstirile și lăcașurile în formatul VR.

Georgios Tsatsanidis, directorul aplicației, a declarat: „În numele Treasures VR, îmi exprim cele mai profunde condoleanțe poporului libanez. Nici nu-mi pot descrie sentimentele atunci când văd fotografii și videoclipuri trimise de prieteni libanezi. Acum un an eram în Liban și am fost fascinați de frumusețea și ospitalitatea acestei țări. Cu tristețe și durere mă uit la ce a mai rămas din Beirut acum. Potrivit legendei, Beirut a renăscut de șapte ori din cenușă, ceea ce l-a făcut un oraș-phoenix. Sunt sigur că de această dată orașul va putea să se ridice din nou de cenușă și să devină și mai frumos. O parte impresionantă din fondurile primite din abonamentele din aplicația VR Pilgrim vor fi trimise pentru reconstruirea bisericilor, încercând astfel să îi ajutăm pe frații noștri”.

Aplicația mobilă VR Pilgrim a mai publicat la sfârșitul lunii mai a.c. două complexuri monastice din Grecia: Meteora și Athos. Pentru a afla mai multe informații, vă invităm să accesați www.vrtreasures.eu.

Citește alte articole despre: VR Pilgrim, Liban, filmări VR, biserici creștine, aplicație VR

Ultimele din categorie