Lucrări de înnoire binecuvântate în Parohia Sculeni – Protopopiatul Iaşi 1

În Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” a Parohiei Sculeni, comuna Victoria, Protopopiatul Iaşi 1, județul Iași, au fost sfințite joi, 18 august 2022, câteva lucrări realizate în ultima perioadă.

Catapeteasma locaşului de închinăciune, târnosit în luna august 2019 de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a fost împodobită cu foiţă de aur. În acelaşi timp, pe faţada bisericii s-au zugrăvit icoanele mai multor sfinţi, iar la intrarea în incinta ansambului parohial s-a înălţat o troiţă.

Toate aceste lucrări au fost sfinţite de către un sobor de preoţi, în prezenţa ctitorilor, a invitaţilor şi a numeroşi credincioşi. Programul liturgic a cuprins oficierea Aghiasmei mici şi a Tainei Sfântului Maslu, urmate de o slujbă în cadrul cărora s-au citit rugăciunile pentru sfinţire. Părintele Florin Călugăru, protopop al Protopopiatului Iaşi 1, a vorbit oamenilor despre importanţa Tainei Sfântului Maslu şi a apreciat jertfa pe care au depus-o ctitorii pentru înfrumuseţarea locaşului de închinăciune.

La rândul său, preotul paroh Marcel Bobârcă şi-a exprimat bucuria pentru faptul că slujitorii Sfântului Altar s-au rugat împreună. De asemenea, a remarcat jertfa pe care au depus-o ctitorii la edificarea locaşului situat pe malul Prutului, în apropiere de Vama Sculeni.

De la același autor

Ultimele din categorie