Cursuri de iconografie la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina“ din Iași

8 Martie 2010 09:10 Religia în lume

În Duminica Sfântului Grigorie Palama, în cadrul Atelierului de artă bizantină „Sf. M. Mc. Mina“ au debutat cursurile de iconografie, sub coordonarea a trei pictori care au avut inițiativa de a organiza cursul. Atelierul se va desfășura în fiecare duminică, la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina“ din Iași, după următorul program: pentru copiii cu vârste până în 16 ani: duminica, de la ora 15:00, iar pentru tinerii peste 16 ani: duminica, de la ora 14:00. Nu există limită de vârstă, singura condiție de participare este dorința și capacitatea de a învăța arta pictării icoanelor ortodoxe. O parte din lucrările realizate în cadrul atelierului vor fi expuse pe blogul http:// atelierulsfantulmina.blogspot.com. Participanții la acest curs urmează un proces îndelungat de învățare a tehnicii iconografice, pictarea primei icoane de către cursanți nefiind un obiectiv imediat. După finalizarea acestor cursuri, tinerii vor decide ce vor face cu icoanele pictate.
Peste două săptămâni, parohia „Sf. M. Mc. Mina“ va demara o nouă activitate, denumită „Grădina Sfântului Mina“. Acțiunea își propune să formeze un grup de tineri care să ajute în organizarea și întreținerea spațiului verde din curtea bisericii.
„Dorim ca activitatea acestui grup să fie coordonată de doi tineri din parohia noastră, specialiști în horticultură. Mai intenționăm ca, după sărbătorile Sfintelor Paști, să organizăm și un curs de muzică bisericească pentru toți cei care doresc să se implice mai mult în slujirea liturgică a parohiei. Dar acesta este, încă, la stadiu de proiect“, a declarat pr. Constantin Prodan.

Citește alte articole despre: pictură, icoană, curs, tanar, iconografie

Ultimele din categorie