Franța respinge uciderea bătrânilor – Medic de urgență de la Spitalul din Bayonne acuzat de ucidere premeditată a 4 pacienți

Medicul de urgență de la Spitalul din Bayonne, bănuit că ar fi provocat decesul a patru pacienți în vârstă, a fost pus sub acuzare vineri 12 august 2011 pentru „orăvire comisă asupra unor persoane vulnerabile”.

Cotidianul La Croix (http://www.la-croix.com) citează din mărturia procurorului care instrumentează cazul, afirmând că acesta este ”un caz de extremă gravitate, care se situează mult dincolo de legea din 2005 a statului francez asupra sfârșitului vieții”. Surse din Parchetul general francez au afirmat faptul că este dovedit că medicul a administrat prin injecție produse care au determinat moartea pacienților. Cele două medicamente folosite au fost Hypnovel și Norcuron, amândouă fiind două sedative foarte puternice care paralizează temporar pacinetul înaintea unei intervenții chirurgicale. Cercetările judiciare auarătat și faptul că dozele administrate au fost în măsură să provoace moartea. În niciun caz, nu este vorba despre medicamente care să atenueze durerea, așa cum a afirmat apărarea, a afirmat Dr. Regis Aubry, președinte al „Observatorului Național pentru sfârșitul vieții”

Legea „Leonetti” despre sfârșitul vieții, adoptată în 22 aprilie 2005, stipulează clar interzicerea provocării morții pacienților. Deși țara vecină Belgia, aprobă eutanasia, legile Franței consideră eutanasia ca o legalizare a permisului de a ucide, care în final ar duce la abuzuri, la ucidere premeditată și la alte monstruozități morale. De altfel, în Belgia, deja s-a semnalat un caz în care pacientul care a cerut moartea era sedat, iar semnătura sa că dorește moartea s-a dovedit falsă. Bineînțeles, pacientul respectiv era foarte bogat... În acest caz, statul prin legile sale imorale aprobă și facilitează uciderea premeditată pe motive financiare.

Organizații creștine din întreaga lume au protestat împotriva acestei ucideri, afirmând dreptul fundamental al omului la viață și datoria supremă a medicilor de a salva vieți nu de a le distruge.

Biserica lui Hristos se opune ferm oricărei prevederi egale care ar aproba administrarea de substanțe care să provoace moartea. În viziunea creștină și umană în general, moartea este clipa de supremă demnitate umană și momentul adevărului întregii vieți, pragul de trecere către lumea de dincolo și întâlnirea cu Dumnezeu.

De la același autor

Ultimele din categorie