Iertarea celor care ţi-au ucis familia - Boko Haram pe calea către amnistie

Creştinismul este religia Dumnezeului răstignit şi înviat, care şi-a iertat ucigaşii pe Cruce, care l-a mântuit pe Sutaşul Longhin şi care propovăduieşte iertarea, pacea, milostivirea şi iubirea cu orice preţ.

După 3 ani de insurgenţă armată şi terrorism, organizaţia extremistă Boko Haram a primit o invitaţie din partea guvernului Nigeriei de a înceta atacurile în schimbul amnistiei totale. Cei mai mulţi dintre cei ucişi sunt creştini nevinovaţi, atacaţi cu bombe în faţa bisericilor. 3000 de creştini ucişi de Boko Haram nu vor primi dreptate din partea statului nigerian.  Gruparea doreşte crearea unui stat islamic în Nigeria.

În acelaşi timp, iertarea este virtutea suprem creştină şi rudele celor omorâţi de islamişti au înţeles că pacea este mai importantă decât răzbunarea justiţiei.

Preşedintele Jonathan s-a întâlnit cu liderii Forumului Bătrânilor din Nord (NEF) care se spune că stau în spatele teroriştilor.
Liderii creştini au spus că iubirea este virtutea fundamentală a creştinilor şi că sunt de acord cu amnistia, însă este necesar ca teroriştii să îşi scoată măştile, să înceteze orice atac mişelesc şi să coopereze la coeziunea socială din Nigeria.

Creştinismul este religia Dumnezeului răstignit şi înviat, care şi-a iertat ucigaşii pe Cruce, care l-a mântuit pe Sutaşul Longhin şi care propovăduieşte iertarea, pacea, milostivirea şi iubirea cu orice preţ. Fără iertare, o religie nu este decât o altă concepţie umană, cu premise reziduale din revelaţia primordială, funcţionând după logica mimetic a acestui pământ şi ruptă de transcendentul iubirii infinite.

Creştinătatea prin aceasta îşi vădeşte originile în cer şi finalitatea în rai, prin faptul că iartă pe ucigaşi, plânge pentru păcatele altora, ajută pe oricine, se roagă pentru pacea întregii lumi, îşi crucifică orgoliul şi iubirea de sine şi revarsă în lume iubirea lui Dumnezeu. Din această perspectivă, orice violenţă, fie ea verbală, fizică sau emoţională este departe de Sângele vărsat pe Cruce de Dumnezeu din iubire infinită pentru om. În acelaşi timp, orice laxism sau dizolvare a adevărului de dragul cooperării sau bunăstării, sunt străine de iubirea pe care ne-o poartă Dumnezeu şi de dogmele mântuitoare ale Bisericii. Atitudinea cea adevărată este cea a mucenicilor, care respingeau orice neadevăr, erezie sau relativism al credinţei, însă mergeau bucuroşi la moarte pentru Hristos, binecuvântându-şi ucigaşii, cântând imne de biruinţă, iertând din toată inima pe oamenii care îi tăiau în bucăţi şi moştenind Împărăţia cea nemuritoare a Crucii şi Învierii lui Hristos Dumnezeu.

 

De la același autor

Ultimele din categorie