Pepsi neagă folosirea celulelor de fetuşi avortaţi în cercetare şi dezvoltare

Compania PepsiCo a trimis recent o declaraţie către media, în care neagă folosirea celulelor din fetuşi avortaţi pentru cercetare şi dezvoltare, relateaxză lifesitenews.com.

14 martie 2012

Producătorul de băuturi răcoritoare a fost confruntat cu multe proteste din partea organizaţiilor pro-viaţă în ultimele 2 săptămâni, din cauza colaborării sale cu Senomyx, o companie care foloseşte celulele derivate din fetuşi avortaţi, în cercetarea aromelor.

Acţionarii PepsiCo au protestat împotriva acestui contract de cooperare şi au cerut companiei să „adopte o politică corporată în care să recunoască drepturile umane şi să folosească standarde etice, care să nu implice folosirea rămăşiţelor din fiinţe umane avortate în cercetările sau dezvoltarea private sau în cele în colaborare”.

Jeff Dahncke, Director Senior de comunicaţii al PepsiCo, a spus portalului pro-viaţă LifeSiteNews într-un e-mail recent că Pepsi „nu conduce sau finanţează nicio cercetare care foloseşte ţesuturi umane sau linii celulare derivate din embrioni sau fetuşi umani”.

Compania a trimis e-mail-uri similar tuturor organizaţiilor şi consumatorilor care au protestat împotriva practicilor Senomyx.

Citește alte articole despre: avort, cercetare, dezvoltare, embrion, fetus, răcoritoare, boicot, Pepsi

De la același autor

Ultimele din categorie