Primul Ministru al Marii Britanii: "Anglia este o ţară creştină"

Religia în lume

Primul Ministru al Marii Britanii: "Anglia este o ţară creştină"

    • Primul Ministru al Marii Britanii: "Anglia este o ţară creştină"
      Primul Ministru al Marii Britanii: "Anglia este o ţară creştină"

      Primul Ministru al Marii Britanii: "Anglia este o ţară creştină"

Primul Ministru al Marii Britanii, David Cameron, a participat la cea de-a 400-a aniversare a Bibliei “King James” cu un cuvânt în care a spus că “Marea Britanie este o ţară creştină şi nu trebuie să îi fie frică să recunoască asta” se arată în portalul http://www.christiantoday.com .

Adresându-se unei audienţe la “Biserica lui Hristos” (Christ Church), vineri, 18 decembrie, Primul Ministru a spus că religia creştină a făcut Marea Britanie o ţară mai tolerantă şi a dat poporului britanic un model de moralitate.

Premierul englez s-a descris pe sine ca fiind angajat în credinţă, dar “puţin practicant” al acesteia şi “plin de îndoieli”. Însă a cinstit Biblia King James, care este una dintre cele mai “măreţe împliniri” ale creştinilor britanici, promovând valorile şi principiile credinţei creştine.

El a spus că respectă pe oamenii care au altă religie sau nu au niciuna, însă a afirmat că religia lui Hristos a deschis o lume a moralităţii şi valorilor în Marea Britanie, pe care această ţară nu le-ar fi putut avea fără credinţă. Limba engleză, devenită limbă universală, cultura şi politica sunt marcate de Biblie.

“Trăim şi respirăm limbajul Bibliei King James, câteodată fără a realiza asta” a spus el.

Marea Britanie este în sărbătoare datorită aniversării a 400 de ani de la publicarea Bibliei în limba engleză, “King James Bible”, considerată de lingvişti o bijuterie de limbă şi literatură universală.  La slujba ţinută la Westminster Abbey a participat şi Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Afirmaţiile lui James Cameron arată că politicienii europeni încep să realizeze că aşa numita “corectitudine politică”, care de fapt este sincretism şi înverşunare anti-creştină de dragul celebrării diversităţii, este o greşeală politică şi culturală fundamentală. Conceptul de “multiculturalitate” începe să cadă în derizoriu, după ce europenii au constatat că religiile şi culturile non-europene au devenit tot mai intolerante, atentând grav la libertatea de expresie şi trăire a creştinilor.