Scena Nașterii Domnului interzisă în Santa Monica, California

29 Noiembrie 2012 20:40 Religia în lume

Scena Nativității care timp de 60 de ani a împodobit Parcul Pallisadelor din Santa Monica, California, a fost scoasă în afara legii și interzisă.

Un judecător federal a hotărât că municipalitatea trebuie să interzică asemenea lucruri. Unele organizații ateiste au făcut presiune pe edili să scoată Scena cu Nașterea Domnului, deși este una dintre cele mai celebre situri ale orașului și loc de pelerinaj, atracție turistică și mărturie a creștinismului deopotrivă.

Hunter Jameson, președinte al Fundației Nativității din Santa Monica, a spus că este o zi foarte tristă, în care un număr foarte mic de oameni au reușit să calce în picioare voința majorității.

Scena Nativității Domnului este nu doar o mărturie creștină, ci și un act cultural istoric în Europa și Statele Unite de multe sute de ani, iar interzicerea sa este o crimă a minorităților agresive anti-creștine împotriva culturii umanității, împotriva națiunilor majoritar creștine de dragul unor idealuri iluministe seculare care au murit odată cu invazia non-creștinilor în occident.

Ultimele din categorie