Semne ale genocidului creștin în Sudan

Bombardamentele masive și constante din regiunea Muntelui Nuba din Sudan de către autorități sunt deja un genocid în toată regula.

Sute de creștini care trăiesc în aceste locuri au căzut deja victime ale acestor bombardamente relatează persecution.org. Comunitatea internațională deocamdată tace vinovat în această privință.

Toate comunitățile non-arabe din regiune au devenit ținte vii ale președintelui Omar al-Bashir, cunoscut pentru măcelărirea tuturor celor care se opun islamizării.

Sudul Sudanului şi-a declarat şi ales independenţa în 2011, însă zeci de mii de creştini au rămas dincolo de graniţă, în nordul unde a fi creştin echivalează cu moartea.

Încercările guvernului de la Khartoum de a-i alunga pe necredincioşi din zonele petroliere din Abyei şi Kordofanul de Sud s-au soldat cu zeci de mii de creştinii ucişi din 2011.

Bombardamentele recente au distrus complet casele şi terenurile din aceste regiuni creştine. Foametea şi malnutriţia au devenit răspândite în toată regiunea, iar accesul oricăror ajutoare umanitare a fost refuzat.

De la același autor

Ultimele din categorie