Zeci de milioane de creştini persecutaţi în China

O organizaţie umanitară din China, numită ChinaAid a publicat raportul anual asupra libertăţii religioase. Ea a stabilit că guvernul chinez a intensificat persecuţia împotriva creştinilor în ţară, pentru cel de-al 7-lea an consecutiv. 

Raportul examinează 132 de persecuţii, în care au fost implicate 4919 persoane, ceea ce înseamnă o creştere a persecuţiei cu 41,9%. De asemenea numărul de condamnări a crescut cu 125 de procente în 2012 faţă de anul trecut, în cazuri clare de persecuţie religioasă.

Beijing insistă în menţinerea unui Consiliu Creştin al Chinei (C.C.C.) care este o organizaţie sindicală comunistă, iar cei mai mulţi creştini se roagă în secret, în case biserică, pentru că spun că Hristos este Capul Bisericii, şi nu Partidul Comunist.

Autorităţile guvernamentale urmăresc pe creştini, închid bisericile, întemniţează pe misionarii creştini, suprimă libertăţile religioase, interzic adunările cu scop religios etc.

Zeci de milioane de chinezi cred în Hristos, însă le este frică să mărturisească acest lucru, de frica persecuţiile, adunându-se în case conspirative, rugându-se în secret, botezându-şi copiii în taină şi încercând să supravieţuiască zilei de mâine prin credinţă şi răbdare.

De la același autor

Ultimele din categorie