Mănăstirea Sihăstria Putnei organizează un concurs de eseuri pentru elevi

 

În Anul omagial al Marii Unirii, Mănăstirea Sihăstria Putnei organizează un concurs cu premii pentru cel mai frumos eseu cu tema  „Care sunt foloasele unirii sau unității?” Data limită de trimitere a textelor este joi, 17 mai 2018, de Praznicul Înălțării Domnului.

Sunt invitați să participe toți elevii claselor primare, gimnaziale si liceale, dar și aceia care vor să împărtășească și cu ceilalți tineri experiența lor. Concursul se va realiza pe trei secțiuni: clasele I-IV, V-VIII și IX-XII.

Elevii vor realiza un eseu cu tema „Care sunt foloasele unirii sau unității?”. Textul poate vorbi atât despre unitatea de neam cât și despre unitatea interioară, unitatea colegială, unitatea în societate, în familie, în Biserică, unitatea de credință.

Eseurile pot fi trimise fie direct, la secretariatul așezământului monahal, fie prin e-mail: sihastriaputnei@gmail.com, fie prin poștă, la adresa: Mănăstirea Sihăstria Putnei, cod 727455, loc. Putna, jud. Suceava.

Data limită de trimitere a eseurilor este de 17 mai 2018, de Praznicul Înălțării Domnului, iar premierea va avea loc în Duminica Rusaliilor, 27 mai 2018, după Sfânta Liturghie.

Se vor acorda câte trei premii pentru fiecare din cele trei cicluri de învățământ (primar, gimnazial, liceal), astfel: premiul I – 1000 lei, premiul al II-lea: 800 lei, premiul al III-lea: 700 lei. Va exista și un premiu special, în valoare de 2500 lei.

Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul http://www.sihastriaputnei.ro sau puteți trimite un e-mail pe adresa  sihastriaputnei@gmail.com

De la același autor

Ultimele din categorie