Mărţişoare în dar pacienţilor din Spitalul Judeţean Neamţ

9 Martie 2018 15:31 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, joi, 8 martie 2018, Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Români (ATOR), filiala Piatra Neamţ, a derulat campania „Dăruind din inimă“, prin care mai mulţi voluntari au dăruit mărţişoare, felicitări handmade şi daruri celor aflaţi în unitatea medicală.

Membrii ATOR, coordonaţi de părintele Nicolae Nicău, au oferit celor internaţi în spital mărţişoare şi felicitări confecţionate de ei înşişi cu ocazia zilei de 8 martie, totodată, oferind celor aflaţi în suferinţă, pe lângă un dar, şi un cuvânt de alinare.

Mai multe detalii cu privire la această activitate ne-a oferit Gina Mădălina Ţapu, voluntar ATOR Piatra Neamţ: „Este deja o tradiţie pentru asociaţia noastră să oferim mărţişoare şi urări, odată cu venirea primăverii, celor din spitale şi bătrânilor din cămine. Noi, tinerii, facem acest lucru pentru a alina suferinţa pe care o poartă aceşti oameni. Anul acesta am avut deosebita plăcere să mergem la aproape toate secţiile din spitalul nou, la pediatrie, dar şi la primul etaj al corpului vechi. Am lăsat în urma noastră bucurie, iar momentele în care dăruieşti din inimă sunt minunate. Pe lângă mărţişoarele oferite, am avut deosebita plăcere să le cântăm pacienţilor un cântec din inimă pentru inimă. Aceştia au fost copleşiţi de sentimente, unele mame au plâns, altele nu ştiau cum să ne mulţumească, felicitându-ne pentru gesturile minunate pe care le facem. Nici noi nu ne puteam controla emoţiile, a fost o atmosferă de poveste, iar pentru câteva minute am reuşit să îi facem pe bolnavii din Spitalul Judeţean Neamţ să uite din ce cauză erau acolo, de durerea bolii, dar mai ales de suferinţa bătrâneţii. După ce am încheiat această activitate, am tras o linie şi am analizat cu ce am rămas eu şi cu ce ar trebui să rămână fiecare dintre noi. Concluzia a fost că am rămas cu foarte multe lucruri bune, am învăţat ce înseamnă să dăruieşti din inimă, am învăţat să apreciem lucrurile mărunte, dar simbolice, şi mai presus de asta, am învăţat să ne iubim şi să ne apreciem mult mai mult părinţii şi bunicii, iar aceste lucrui au un mare impact emoţional asupra noastră.“

De la același autor

Ultimele din categorie