Mărţişoare şi daruri bătrânilor din Piatra Neamţ

18 Martie 2018 17:50 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

În centrele sociale din Piatra Neamţ, tineri voluntari din mai multe şcoli din oraş au împărţit flori şi cadouri bătrânilor din căminele din municipiu. Aceştia, pe lângă daruri, au susţinut şi un moment artistic.

Mai multe detalii referitoare la acest proiect ne-a oferit prof. Silvia Pruteanu, unul dintre organizatorii acestui eveniment: „Alături de copiii de la centrele de servicii «Elena Doamna» şi «Ion Creangă» din oraş, dar şi de cei de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă «Alexandru Roşca», dimpreună cu voluntarii proiectului «O familie altfel« de la Colegiul Tehnic «Gheorghe Cartianu» din Piatra Neamţ, am vizitat bătrânii din căminele sociale «Pietricica» şi «Oşlobeni». Ne-am oprit la fiecare centru adunându-ne în sala mare, apoi am început să cântăm pentru prietenii noştri, bunicii. Am interpretat câteva pricesne şi cântece patriotice. Versurile vorbeau despre gândurile şi rugăciunile mamei, dar şi despre Marea Unire. După momentul artistic, copiii şi voluntarii au oferit bătrânilor flori şi felicitări, mărţişoare pe care le-am confecţionat împreună. Am stat de vorbă, le-am aflat durerile, dar şi bucuriile. De asemenea, o parte dintre noi am urcat la etaj să-i vizităm şi pe cei ţintuiţi la pat. Aici am poposit mai mult şi am fost mai aproape de ei. Am căutat cuvinte şi gesturi care să le aline tristeţea şi suferinţa. Bucuria revederii a fost aşa de mare încât nici nu am observat cât de repede a trecut timpul. Prin activităţile desfăşurate în cadrul proiectului nostru încercăm să le arătăm tinerilor că gesturile frumoase aduc bucurie celor de lângă noi, iar pe noi ne fac mai buni şi mai înţelegători“.

În demersul lor, tinerii au fost sprijiniţi de conducerea, dar şi de profesorii Liceului „Gheorghe Cartianu“, de câteva membre ale Societăţii Femeilor Ortodoxe Române (SOFR) - filiala Piatra Neamţ, dar şi de preoţii slujitori ai parohiilor din municipiu: Gara Veche, „Sfântul Ioan Botezătorul“ - Mărăţei, „Sfântul Nicolae“, „Sfinţii Trei Ierarhi“, dar şi Parohia „Sfânta Treime“ din Tazlău“.

De la același autor

Ultimele din categorie