Masteranzii Facultății de Teologie din Iași, în dialog cu doamna profesor Christine Chaillot: „Pentru a-l înțelege pe celălalt este nevoie să-l cunoști”

16 Ianuarie 2019 15:04 Arhiepiscopia Iaşilor

Vineri, 11 ianuarie 2019, masteranzii din anul al II-lea al Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, specializarea „Misiune și slujire pastorală”, au avut ocazia de a participa la o întâlnire cu doamna Christine Chaillot, profesor de teologie din Elveția și participantă în cadrul întâlnirii IOTA (International Orthodox Theological Association). Întâlnirea a fost moderată de părintele decan Ion Vicovan și de părintele profesor Adrian Dinu.

Christine Chaillot ne-a vorbit despre Bisericile Vechi Orientale și despre eforturile care se fac de câteva zeci de ani în încercarea de a vindeca ruptura care s-a produs în cursul istoriei după Sinodul al IV-lea Ecumenic de la Calcedon.

„Cred că ruptura dintre noi, creștinii, este cea care a făcut ca islamul să capete atât de multă putere în orient și a născut suferință până la martiriu pentru atât de mulți creștini din Siria, Egipt și alte părți ale Orientului”, ne-a spus doamna profesor. Totodată, invitata a insistat asupra faptului că, pentru a-l înțelege pe celălalt și a-l apropia, este nevoie să-l cunoști cât poți de bine, fapt pentru care ne-a încurajat să citim istoria acestor comunități creștine ca să le înțelegem.

La finalul întâlnirii, doamna profesor Christine Chaillot, care este autoarea mai multor lucrări, a oferit în dar Bibliotecii Facultății de Teologie din Iași două cărți: „The Dialogue between the Eastern Orthodox and Oriental Orthodox” și „Rolul imaginilor sfinte și cinstirea icoanelor în Bisericile Ortodoxe Orientale”. (Pr. Andrei Grosu)

Ultimele din categorie