Membrele S.O.F.R. Iași au fost „Împreună de mărţişor”

4 Martie 2019 14:02 Arhiepiscopia Iaşilor

Membrele Societăţii Ortodoxe a Femeilor Române din Iaşi au fost împreună de mărţişor, în data de 1 martie, în cadrul unei activităţi desfăşurate în Sala „Iustin Moisescu” a Ansamblului Mitropolitan din Iaşi.

La iniţiativa Consiliului Director al S.O.F.R. a fost organizată o întâlnire a membrelor societăţii, intitulată „Împreună de mărţişor”, la care participantele au fost primite cu  ghiocei, îmbrăţişări şi felicitări realizate în cadrul „Salonului de creaţie” organizat la sediul societăţii.

Întâlnirea a debutat cu un cuvânt de învăţătură al părintelui arhimandrit Nicodim Petre, delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, pentru activitatea S.O.F.R., care a vorbit despre importanţa postului şi pregătirea noastră pentru mântuire și viaţa cea veșnică. După cuvântul de învăţătură, doamna profesor Nina Munteanu, membră S.O.F.R., împreună cu un grup de elevi de la Liceul „Octav Băncilă” din Iași au oferit participantelor un miniconcert de vioară.

Seara a continuat cu deschiderea seriilor de conferinţe „Elogiul satului traditional românesc”, susţinute de doamna etnograf Angela Olariu, președintă de onoare S.O.F.R. Iași.

La final, doamna preşedintă Daniela Naclad, care a organizat și moderat acest eveniment, a oferit diplome de recunoștință şi daruri membrelor mai active la activităţile desfăşurate de către S.O.F.R. în anul 2018, încurajând o participare cât mai numeroasă în acest an.

Societatea Ortodoxă a Femeilor Române are printre obiective și promovarea tradiţiei şi a culturii românești iar mărţişorul este strâns legat de tradiţia românească, acesta fiind prilej de bucurie care aduce, totodată, zâmbete pe buzele tuturor. Dar, mai presus de toate, mărțișorul face parte din bucuria de a dărui așa cum spunea Sfântul Ioan Gură de Aur: „dragostea este bucuria de a face altora bucurie”. (Daniela Anchidin, secretar S.O.F.R. Iaşi)

Ultimele din categorie