Miei şi peşti pentru credincioşii din Chişcăreni şi Sat Nou, oferiţi de preotul paroh

27 Aprilie 2019 16:03 Arhiepiscopia Iaşilor

Credincioşii parohiilor „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elenaˮ - Chişcăreni şi „Sfântul Apostol Andreiˮ - Sat Nou, judeţul Botoşani, au trăit în perioada premergătoare sărbătorilor pascale clipe de bucurie duhovnicească alaturi de preotul paroh Vasile Viorel Forea, prin a cărui purtare de grijă s-au derulat mai multe acţiuni misionar-filantropice, reunite în proiectul „Iubim să dăruimˮ. Acţiunile au avut ca scop binecuvântarea familiilor nevoiaşe cu cele necesare pentru masa de Paşti, cât şi ajutorarea vârstnicilor cu medicamente şi cele utile specifice vârstei lor.

Într-o primă etapă, au fost bucurate familiile binecuvântate de Dumnezeu cu mulţi prunci. În ajunul sărbătorii Floriilor, preotul Vasile Viorel a vizitat aceste familii, oferindu-le în dar câte un peşte de gătit, pentru ca sărbătoarea ce urma să vină să le fie motiv de bucurie duhovnicească, dar şi trupească.

Imediat după sărbătoarea Floriilor, aproximativ 20 de familii din aceste comunităţi au primit în dar câte un miel pentru a-l jertfi la masa de Paşti. De acest dar s-au împărtăşit atât familiile nevoiaşe din parohie, cât şi persoanele vârstnice, văduvi sau văduve, care nu aveau posibilităţi materiale.

Proiectul misionar-filantropic „Iubim să dăruimˮ va continua şi în perioada Săptămânii Luminate cu organizarea unui pelerinaj cadou din partea Parohiei Chişcăreni, în care vor fi vizitate mănăstirile din judeţul Botoşani, cât şi obiective istorice.

„Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru gândul cel bun şi pentru darul binecuvântării în a împlini această lucrare de suflet. Mereu ne gândim cum să fim aproape de aproapele nostru şi, empatizând cu el, descoperim că de sărbători minunile poartă nume de oameni. Grija este cel mai frumos cadou, de aceea, prin faptele noastre, dorim să se preaslăvească Bunul Dumnezeu, căci iubirea omului nu este altceva decât o invitaţie la veşnicie, care nădăjduim să fie în Împărăţia lui Dumnezeuˮ, a declarat pr. paroh Vasile Viorel Forea.

Ultimele din categorie