Mii de ieșeni la „Marșul pentru Viață” 2018

24 Martie 2018 22:47 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

În ajunul sărbătorii Bunei Vestiri, în Piața Unirii din Iași, sâmbătă, 24 martie 2018, a avut loc cea mai amplă mișcare Pro Vita, „Marșul pentru Viață”, evenimentul adunând peste 6000 de ieșeni în centrul istoric. Manifestarea se află în cadrul unei acțiuni ce se desfășoară la nivel național, iar în peste 300 de localități din România și Republica Moldova se organizează astfel de marșuri pentru a promova dreptul la viață al copiilor nenăscuți și sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină.

Înainte de a se îndrepta spre locul de întâlnire, participanții la marș s-au adunat la Catedrala Mitropolitană, aceștia întâmpinându-l și primind binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, special venit dimpreună cu un sobor de ierarhi pentru proclamarea solemnă a canonizării Sfântului Iosif cel Milostiv și a Sfântului Gheorghe Pelerinul ce va avea loc duminică, de sărbătoarea Bunei Vestiri.

Evenimentul, organizat de Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor, a adunat mii de tineri, studenți, părinți, bunici, persoane de toate vârstele. După discursurile reprezentanților autorităților locale și județene, dar și după prelegerile delegaților din partea universităților ieșene, adunarea a pornit în marș pe străzile din Iași. Anul acesta, traseul marșului a fost următorul: Piața Unirii - str. Gavriil Musicescu - Bulevardul Independeței - Str. Ion C. Brătianu - Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

După parcurgerea traseului, participanții s-au adunat tot în Piața Unirii, unde s-au susținut câteva momente artistice de către Grupul vocal – intrumental al Parohiei „Sfântul Nectarie” din Iași, Corul „Sfântul Nectarie” Junior și de către interpreta de muzică populară Dumitrița Sinița din Republica Moldova.

„Ne-am bucurat de o prezență extraordinară anul acesta la ediția din 2018. Suntem bucuroși pentru că vremea a ținut cu noi, Dumnezeu iubește viața, de asemenea, foarte mulți oameni s-au alăturat mesajului nostru, mesaj pe care, anul acesta am încercat să-l promovăm pre-eveniment și în cadrul evenimentului. Acest mesaj constă în faptul că femeia aflată în criză de sarcină trebuie susținută, trebuie încurajată și nu trebuie condamnată. Aceasta este soluția pentru ca avortul, ca fenomen, să dispară, ca societatea să încurajeze femeia și să nu o condamne” a declarat Cosmin Brînză, referent în cadrul Departamentului Pro Vita.

În Arhiepiscopia  Iaşilor, manifestarea a mai fost organizată și în localitățile Pașcani, Târgu Frumos, Hârlău, Târgu Neamț, Piatra Neamț, Botoșani, Săveni, Ștefănești, Darabani, Dorohoi, Borca și Bicaz.

De la același autor

Ultimele din categorie