„Minunile din jurul nostru”, concurs pentru copii și pentru familiile lor

10 August 2020 10:05 Social

„Minunile din jurul nostru” reprezintă cea de-a patra ediție a concursurilor „Spune-mi o poveste pentru suflet” și îi încurajează pe copii să descopere, alături de familiile lor, lucruri care le stârnesc mirarea. Concursul are trei secțiuni: fotografie, literatură și abilități practice. Competiția se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani.

Există în jurul nostru fel și fel de minuni. Trebuie doar să învățăm să le descoperim. De aceea, copiii sunt îndemnați să fie curioși, să privească la tot ce îi înconjoară, să caute lucruri care îi încântă, care îi bucură. Să le arate și altora participând la una dintre cele trei secțiuni ale concursului „Minunile din jurul nostru”.

Pentru secțiunea de fotografie, vor face poze cu telefonul mobil sau cu un aparat foto digital. Participanții se pot înscrie în competiție cu maximum două fotografii care să respecte tema concursului. Acestea vor fi jurizate în cadrul a patru categorii de vârstă: 5-7 ani, 8-10 ani, 11-12 ani și 13-14 ani. 

La secțiunea de literatură, copiii își vor imagina o poveste cu tema „Minunile din jurul nostru”, inspirându-se din trei fotografii puse la dispoziția lor de organizatori în ACEST articol. Totodată, vor integra în textele trimite câteva cuvinte date despre ei. Secțiunea literară se desfășoară pe trei categorii de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani și 13-14 ani.

La secțiunea abilități vor participa familiile. Copiii și părinții vor realiza împreună un proiect comun (cuibul unei păsări miraculoase), conform instrucțiunilor prezentate AICI.  

Pentru mai multe detalii despre concurs, vă invităm să parcurgeți articolul Concursul lunii august: Minunile din jurul nostru.                  

Lucrările sunt așteptate până în 23 august, la adresa  concursuri.sops@gmail.com. Câștigătorii vor fi anunțați pe 31 august. Premianții vor primi jocuri de puzzle cu tema „Minunile din jurul  nostru” și alte surprize. Lucrările premiate vor fi postate online.

„Spune-mi o poveste pentru suflet” este un proiect de educație caracterială prin intermediul poveștilor, inițiat de Ioana Revnic. În cadrul acestui proiect, până în prezent s-au desfășurat peste 200 de ateliere de povești, în țară și în străinătate. Concursurile „Spune-mi o poveste pentru suflet” au debutat în luna mai 2020. La cele trei ediții desfășurate până în prezent, au participat, în total, peste 200 de copii din România, din Republica Moldova și din diaspora.

Persoană de contact: Ioana Revnic, coord. „Spune-mi o poveste pentru suflet”, e-mail: spuneopovestepentrusuflet@gmail.com, telefon 0740.938.323.

Ultimele din categorie