Moaștele Sfântului Efrem cel Nou la Mănăstirea „Radu Vodă” din București

Arhiepiscopia Bucureştilor

Moaștele Sfântului Efrem cel Nou la Mănăstirea „Radu Vodă” din București

Cu Înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfintele Moaște ale Sfântului Sfințit Mucenic Efrem cel Nou au fost așezate în biserica mare a mănăstirii „Radu Vodă” din București spre a fi călăuzitor și povățuitor monahilor, iar credincioșilor sprijin în necazuri și întărire în credință.

În urmă cu aproape un an și jumătate, câțiva dintre credincioșii mănăstirii Radu Vodă din Bucrești, având evlavie către Sfântul Sfințit Mucenic Efrem cel Nou, și-au dorit ca în lăcașul unde se întâlnesc cu Dumnezeu la fiecare Sfântă Liturghie să fie găzduit și Sfântul pe care îl simțeau aproape de sufletul lor. Astfel și-au dorit să ajute la pictarea unei icoane care să-l reprezinte pe Sfântul Sfințit Mucenic Efrem cel Nou, Făcătorul de minuni. Primind binecuvântarea părintelui Arhimandrit Nectarie, starețul mănăstirii, au reușit să adune în foarte scurt timp suma necesară realizării icoanei.

La sfârșitul anului 2013, cu multă bucurie a fost așezată icoana Sfântului Efrem în pronaosul bisericii mănăstirii, spre mângâierea și ajutorul duhovnicesc al credincioșilor. O dată cu prezența icoanei în mijlocul credincioșilor, Sfântul s-a arătat un mijlocitor și grabnic ajutător, fiind iubit și îndrăgit atât de obștea mănăstirii cât și de evlavioșii închinători.

La mai puțin de un an de la așezarea cinstitei sale icoane în biserica mănăstirii, în luna septembrie a anului 2014, prin râvna și dragostea unei credincioase a mănăstirii care studiază la Atena, Sfântul Cuvios, ca unul care s-a desăvârșit în nevoințele vieții monahicești, încununându-și viața cu sfârșit mucenicesc, a binecuvântat ca Sfânta Mănăstire să primească un fragment din Sfintele sale Moaște.

Duminică, 3 mai, cu Înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfintele Moaște ale Sfântului Sfințit Mucenic Efrem cel Nou au fost așezate în biserica mare a mănăstirii spre a fi călăuzitor și povățuitor monahilor, iar credincioșilor sprijin în necazuri și întărire în credință.

Sursa: http://www.manastirearaduvoda.ro

Citește despre: