Moment muzical-artistic cu prilejul Zilei Naționale la Iași

1 Decembrie 2021 21:34 Educaţie

Miercuri, 1 Decembrie 2021, tinerii coriști liceeni ai Colegiului Național de Arta „Octav Băncilă” din Iași, coordonați de către Prof. Constantin-Nichifor Hrestic, au pregătit un moment muzical-artistic cu prilejul Zilei Naționale.

Mai întâi a fost organizat un Flashmob cu imnul național „Deșteaptă-te, române” desfășurat în zona pietonala a bulevardului Ștefan cel Mare, lângă statuia regelui Ferdinand. A urmat apoi de un concert susținut în Catedrala Mitropolitană, intitulat: „Întru slava eroilor neamului”.

După cum a declarat Prof. Constantin-Nichifor Hrestic, ”acest program reprezintă o ofranda, un omagiu adus eroilor țării noastre de pretutindeni și din toate timpurile, purtând totodată un mesaj către tânăra generație a acestor vremuri: «Avem datoria de a nu-i uita!»”

„Într-o lume a falselor modele, personalitățile amintite in strofele imnului național – Mihai Viteazul, Ștefan cel Mare, dar și a multora din istoria plină de suferința a poporului nostru precum Constantin Brâncoveanu, Tudor Vladimirescu, Iancu Jianu', reprezentată adevărate repere morale, de demnitate, curaj și onestitate, ce ar trebui sortite «neuitării»” a adăugat Prof. Constantin-Nichifor Hrestic.

Ultimele din categorie