Momente deosebite în parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, Pleșești

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Momente deosebite în parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, Pleșești

    • Slujire în parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, Pleșești
      Slujire în parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, Pleșești

      Slujire în parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, Pleșești

Duminică, pe 17 septembrie, credincioșii Parohiei Pleșești, Protopopiatul Fălticeni, au participat la sfințirea Icoanei Pantanassa, dar și la binecuvântarea casei sociale.

În parohie a fost prezent Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Acesta a săvârșit rânduiala sfințirii icoanei, o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Vatoped, alături de un sobor numeros de preoți. Printre aceștia s-au aflat părintele Adrian Dulgheriu, protoiereu al Protopopiatului Fălticeni, și dar și părintele Petru Irimescu de la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din localitatea Rădăşeni, fiu al satului. A urmat, apoi, binecuvântarea casei sociale, prin stropire cu aghiasmă și prin ungere cu untdelemn sfințit.

La finalul slujbei, PS Damaschin a transmis un mesaj din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, și a subliniat importanța acestui eveniment pentru credincioșii din parohie. 

Au fost împărțite distincții de vrednicie pentru binefăcătorii și susținătorii lucrării Bisericii, iar părintele Petru Irimescu a primit cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Ordinul Crucea Bucovinei – pentru remarcabila activitate în slujirea Bisericii și Comunității. De asemenea, părintele paroh Daniel Constantin Loluță, alături de doamna preoteasă au primit Ordinul Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava. 

Citește despre: