Monahul Vartolomeu Frăsinei de la Mănăstirea Piatra Sfântă s-a mutat la Domnul

8 Februarie 2023 20:31 Constantin Ciofu Arhiepiscopia Iaşilor

La Mănăstirea Piatra Sfântă – Tărâţa din Iaşi se va oficia vineri, 10 februarie 2023, de la ora 11:00, slujba Înmormântării monahului Vartolomeu Frăsinei.

Părintele Vartolomeu, vieţuitor al Mănăstirii Piatra Sfântă, s-a născut pe 25 aprilie 1953, în localitatea Frumuşica, din judeţul Botoşani, din părinţii Toader şi Profira. A fost cel de-al cincilea copil din cei şapte fraţi. După absolvirea celor zece clase, a urmat stagiul militar, iar în 1977 a intrat ca frate la Mănăstirea Neamţ din judeţul Neamţ.

În 1986, vine la Mănăstirea Cetăţuia din Iaşi, iar în 1992 este tuns în monahism. Din 1997 până la trecerea la cele veşnice a fost vieţuitor la Mănăstirea Piatra Sfântă din Iaşi.

S-a mutat la Domnul marţi, 7 februarie 2023, după o grea suferinţă. „Plecarea părintelui Vartolomeu este o pierdere pentru obştea mănăstirii şi pentru familia sa. Viaţa sa a fost pentru mulţi o pildă de smerenie, de ascultare şi de dragoste faţă de Biserică. Blând, pașnic şi doritor de liniște, părintele Vartolomeu era cunoscut şi apreciat de pelerinii închinători ai străvechii aşezări din Dealul Buciumului. A viețuit în rugăciune şi s-a ostenit cu smerenie în ascultările primite. Rugăm pe Mântuitorul Hristos, Cel Înviat din morţi, să odihnească sufletul său în corturile drepților, în ceata sfinţilor cuvioși şi să-i dăruiască odihnă în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi”, s-a exprimat protosinghelul Cristofor Ruxandu, stareţul Mănăstirii Piatra Sfântă.

De la același autor

Ultimele din categorie