„Moşii“ darnici de la Şcoala „Varlaam Mitropolitul“

Educaţie

„Moşii“ darnici de la Şcoala „Varlaam Mitropolitul“

Elevii Şcolii „Varlaam Mitropolitul“ au participat cu bucurie în suflet, în ziua Sfântului Nicolae, la proiectul „Vrei să fii prieten?“, o acţiune caritabilă desfăşurată pentru al treilea an consecutiv.

De ziua Sfântului Nicolae, când copiii primesc daruri şi mângâiere parcă mai multă decât în orice altă zi din an, elevii Şcolii „Varlaam Mitropolitul“, aflată sub patronajul spiritual al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, au participat cu bucurie la derularea proiectului „Vrei să fii prieten?“. În acest an, şcolarii au dăruit prietenilor de la Şcoala din Rediu câteva din propriile jucării, bucuria darurilor fiind urmată de o profundă relaţionare cu cei cărora le-au adus în suflete şi pe chipuri raze de fericire. „Copiii au participat la Sfânta Liturghie, la Biserica „Sfinţii 40 de Mucenici“, ocazie cu care au primit şi Sfânta Împărtăşanie. După slujbă, întregul colectiv, împreună cu o parte din cadrele didactice şi părinţi, au plecat spre Şcoala Rediu, fiind pregătite peste o sută de pachete pentru elevii acestei şcoli“, după cum ne-a spus doamna învăţătoare Maria Anton.

Bucuria copiilor din Şcoala Rediu a fost cu atât mai mare cu cât acţiunea caritabilă a fost o surpriză pentru ei. „Elevii noştri au rămas foarte impresionaţi de bucuria noilor lor prieteni, realizând că unele lucruri, care pentru ei păreau a avea o prea mică valoare, au fost extrem de apreciate de colegii lor de la Şcoala Rediu. Au învăţat că orice lucru, cât de mic, merită preţuit şi, mai presus de toate, trebuie să fie mult mai recunoscători pentru ceea ce au“, a mai spus d-na Anton.

Cu fiecare an, proiectul „Vrei să fii prieten?“, ca şi celelalte proiecte cu scop caritabil derulate de către colectivul de cadre didactice împreună cu elevii Şcolii „Varlaam Mitropolitul“, a cunoscut „o creştere a receptivităţii şi disponibilităţii copiilor şi părinţilor“, încurajându-i astfel ca şi pe viitor să desfăşoare acţiuni de întrajutorare, ai căror beneficiari să fie copiii cu posibilităţi materiale reduse sau instituţionalizaţi, bătrânii singuri şi bolnavii.

„În absenţa lor, Moş Nicolae a venit şi la şcoala noastră, pregătindu-le copiilor surprize în ghetuţe, astfel că şcolarii s-au bucurat de două ori: o dată când au oferit şi o dată când au primit daruri de la Moş Nicolae“, a mai spus doamna învăţătoare. (C.N.)

Citește despre: