„Născuți din inimă” - un concurs pentru copii, despre copiii adoptați

Social

„Născuți din inimă” - un concurs pentru copii, despre copiii adoptați

    • „Născuți din inimă” - un concurs pentru copii, despre copiii adoptați
      „Născuți din inimă” - un concurs pentru copii, despre copiii adoptați

      „Născuți din inimă” - un concurs pentru copii, despre copiii adoptați

E vacanță, e timp de joacă, e vremea pentru un concurs organizat de „Spune-mi o poveste pentru suflet”. Acesta se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani și are două secțiuni: arte plastice și literatură. Concursul se desfășoară în perioada 15-30 iunie 2020.

Tema celei de-a doua ediții este „Născuți din inimă”. Copiii adoptați sunt născuți din inimă. Tema lunii este adopția, deoarece pe 2 iunie a fost Ziua Națională a Adopției.

Despre adopție se vorbește foarte puțin. Pentru a înțelege ce înseamnă să adopți un copil, celor mici li se propune să citească „Tudor. O poveste despre adopție”, de Veronica Iani. Cartea este pusă la dispoziția copiilor în format PDF de către organizatori și poate fi descărcată din acest articol de prezentare a concursului.

De asemenea, copiii sunt invitați să realizeze un poster cu tema „Mesaje din inimă”. Îmbinând imaginea cu mesaje inspirate, prin aceste postere copiii îi vor încuraja pe adulți să adopte un copil.

Lucrările pot fi realizate prin orice tehnică (grafică, desen, pictură, colaj etc.), pe hârtie format A4, A3 sau A2 și vor conține, așadar, un mesaj și o imagine.

Acestea vor fi jurizate în cadrul a trei categorii de vârstă: 5-7 ani; 8-10 ani; 11-12 ani.

Totodată, după ce citesc cartea Veronicăi Iani, copiii sunt provocați să scrie, la rândul lor „O poveste despre adopție”. În poveste vor include și următorul fragment din volum: „Un copil adoptat este un copil foarte special. Are două mame. Asta înseamnă că este iubit de două ori mai mult.”

Textele pot fi redactate în word, cu diacritice, sau pot fi scrise de mână, apoi fotografiate sau scanate. Povestea poate fi reală sau imaginară. În evaluarea lucrărilor se va ține cont de: respectarea temei, coerența și logica textului, corectitudinea și expresivitatea exprimării, originalitate.

Secțiunea literară se va desfășura pe două categorii de vârstă: 7-9 ani și 10-12 ani.

Lucrările sunt așteptate până vineri, 26 iunie, la adresa concursuri.sops@gmail.com. Anunțarea premianților va avea loc marți, 30 iunie. Câștigătorul de la fiecare categorie va primi un tricou imprimat cu un desen realizat de Veronica Iani, numai bun de purtat cu bucurie în vacanță.

Totodată, învingătorii vor primi și un set de cărți – cu autograf – scrise și ilustrate de Veronica Iani:

  • Așteptându-l pe Bebe
  • Bebe. O poveste din burtică
  • Ioana. O poveste despre sindromul Down
  • Tudor. O poveste despre adopție
  • Copilăria. O poveste despre copilărie
  • Leo. O poveste despre prietenie

Lucrările premiate vor fi postate online. „Spune-mi o poveste pentru suflet” este un proiect de educație caracterială prin intermediul poveștilor, inițiat de Ioana Revnic. În cadrul acestui proiect, până în prezent s-au desfășurat peste 200 de ateliere de povești, în țară și în străinătate. Concursurile „Spune-mi o poveste pentru suflet” au debutat în luna mai. La prima ediție – Copilăria este bucuria – dedicată Zilei Copilului, au participat 150 de copii.

Pentru mai multe informații: Ioana Revnic, e-mail: spuneopovestepentrusuflet@gmail.com, telefon 0740.938.323.

Citește despre: