„Natura – o dimensiune a educației tinerilor pentru o viață activă”

28 Iulie 2022 13:44 Social

Asociația „Familia Tradițională”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, desfășoară proiectul cu tema: „Natura – o dimensiune a educației tinerilor pentru o viață activă”. Proiectul, care se desfășoară în perioada 1-5 august 2022, se adresează unui număr de 30 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani.

Asociația „Familia Tradițională”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, desfășoară proiectul cu tema: „Natura – o dimensiune a educației tinerilor pentru o viață activă”. Proiectul, care se desfășoară în perioada 1-5 august 2022, se adresează unui număr de 30 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani și are următoarele obiective:

1. Identificarea și cultivarea în rândul tinerilor a spiritului de integrare în natură, de valorificare a potențialului acesteia, de utilizare a oportunităților pe care acțiunea în natură le oferă pentru dezvoltarea individuală.

2. Dezvoltarea unor deprinderi de supraviețuire în natură și de dezvoltare a anduranței fizice și psihice.

3. Identificarea și cultivarea în mediul natural a unor valori și principii de viață care să dezvolte atitudinea de învingător.

4. Asimilarea unor  proceduri cu privire la utilizarea mediului înconjurător, pentru dezvoltare personală și de grup, prin practicarea unor activități în aer liber.

5. Construirea unei comunități a tinerilor care iubesc natura și care devin voluntari ce contribuie la dezvoltarea comunității.

Proiectul „Natura – o dimensiune a educației tinerilor pentru o viață activă” vizează dezvoltarea în rândul tinerilor a unui concept în care natura devine cadrul general de manifestare a unor valori individuale și colective, precum și un partener egal pentru o dezvoltare sănătoasă. 

„Temele abordate în cadrul proiectului nu se regăsesc în programa școlară și, de aceea, prin informațiile specifice ce vor fi oferite de către specialiștii din comunitatea ieșeană – psihologi, sociologi, nutriționiști ori instructori militari în rezervă –, ne propunem să îi ajutăm pe tineri să fie mai centrați pe practică, să dorească contactul cu natura, să prețuiască mișcarea și hrana sănătoasă, și astfel să devină actori în construirea unei societăți mai bune și mai aproape de valorile Uniunii Europene”, a spus Colonel (rezervă) Dorina Ciornei – Donighian, Președintele Asociației „Familia Tradițională”.

Totodată, prin acest proiect se urmărește ca tinerii să își reia activitățile sociale, să revină la mișcarea în aer liber, individual și în grup, să reia dialogul față în față și, prin acestea, să revină la comportamentul de dinainte de pandemia de COVID-19. „De altfel, pentru a realiza o reală educație pentru autocontrol și pentru dezvoltarea stimei de sine, tinerii simt nevoia să facă apel la valorile umane și, mai ales, să își definească foarte clar care este tabloul valorilor personale. În acest sens, considerăm că informațiile vor fi mai ușor asimilate, datorită mediului plăcut în care se vor desfășura activitățile planificate”, a mai precizat Președintele Asociației „Familia Tradițională”.

Locul de desfășurare a activităților este zona de agrement „Ciric” din municipiul Iași.

Ultimele din categorie