Noul An, întâmpinat la Durău sau Miclăuşeni

Social

Noul An, întâmpinat la Durău sau Miclăuşeni

    • Noul An, întâmpinat la Durău sau Miclăuşeni
      Pârtia de schi de la Durau

      Pârtia de schi de la Durau

    • Noul An, întâmpinat la Durău sau Miclăuşeni
      Castelul de la Miclăuşeni

      Castelul de la Miclăuşeni

    • Noul An, întâmpinat la Durău sau Miclăuşeni
      Biserica Nașterii Domnului din Betleem

      Biserica Nașterii Domnului din Betleem

Noul an poate fi întâmpinat în locuri care oferă nu doar o privelişte de basm, ci şi o retrăire a tradiţiilor şi obiceiurilor de iarnă sau plimbări cu sania. La evenimentele organizate de Revelion la Castelul Sturdza de la Miclăuşeni şi Centrul Cultural Pastoral „Sf. Daniil Sihastrul“, copiii cu vârsta de până la şapte ani au gratuitate, în timp ce pentru cei cu vârsta între 7 şi 15 ani este asigurată o reducere de 50%. Participanţii vor avea ocazia şi să se roage pentru un an binecuvântat, în cadrul slujbei speciale de Anul Nou.

Evenimentele organizate cu ocazia sosirii Noului An la Castelul Sturdza de la Miclăuşeni îmbină relaxarea cu atmosfera feerică, încărcată de istorie, muzica populară cu cea clasică şi modernă. Şi cum în colţul acesta de ţară nu se poate trece în Noul An fără a-l lepăda, simbolic, pe cel vechi, nu vor lipsi obiceiurile de iarnă cu mascaţi, colindători la ceas de seară şi sorcovitul de a doua zi, dis-de-dimineaţă. Persoanele interesate pot achiziţiona pachetul de servicii pentru perioada 29 decembrie-2 ianuarie pentru 975 lei/pers/sejur (pensiune completă), copiii de 0-7 ani beneficiază de gratuitate, iar copiii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 15 ani beneficiază de o reducere de 50%“.

Pachetul cuprinde:

- Grătar în aer liber şi foc de tabără în ziua de 29 decembrie 2012;

- Program de dansuri populare susţinut de Ansamblul „Izvoraşu“ în ziua de 30 decembrie 2012;

- Obiceiuri de Anul Nou;

- Masă festivă de Revelion cu meniu tradiţional românesc;

- Program muzical cu DJ în toate serile;

- Plimbări cu sania trasă de cai în zilele de 30 şi 31 decembrie 2012;

- Vizitarea castelului şi a mănăstirii cu ghid însoţitor;

- Concursuri, cadouri şi foc de artificii;

- 4 nopţi de cazare în regim de pensiune completă sau demipensiune.

„În prima zi a anului, în salonul mare al Castelului, participanţii vor asista la un Concert de Anul Nou, când vor răsuna acordurile valsului vienez“, anunţă organizatorii.

Noul an, întâmpinat la Casa „Pelerinul“ şi binecuvântat la Mănăstirea Durău

Tot un Revelion de poveste, de data aceasta şi cu posibilitatea de a schia chiar în noaptea dintre ani, organizează Centrul Cultural Pastoral „Sf. Daniil Sihastrul“, la Casa „Pelerinul“ din staţiunea Durău.

Se poate opta pentru un pachet de 3 nopţi, la alegere, în perioada 29 decembrie-2 ianuarie, contra sumei de 225 lei/ persoană - cazare în Casa „Pelerinul“ sau 135 lei/ persoană - cazare în vile.

Pachetul de servicii include 3 nopţi (la alegere) în perioada amintită,  servirea mesei este opţională, masă festivă de Revelion (opţională - tariful pentru masa festivă de Revelion este de 150 lei/ persoană, dacă participantul optează pentru acest serviciu), posibilitate închiriere sanie şi ski-uri, posibilitate de participare la slujba de Anul Nou şi posibilitate închiriere sanie, ski. Copiii cu vârsta de până la şapte ani au gratuitate, iar copiii cu vârsta între 7 şi 15 ani beneficiază de o reducere de 50%.

Participanţii vor avea ocazia şi să se roage pentru un an binecuvântat în cadrul slujbei speciale de Anul Nou. Potrivit reprezentanţilor Centrului Cultural Pastoral „Sf. Daniil Sihastrul“, se face check-in la ora 14:00 şi check-out la ora 12:00, iar turiştii care doresc să-şi prelungească sejurul o pot face, ziua de cazare în afara pachetului fiind de 80 lei/camera/noapte la Casa „Pelerinul“.

Centrul Cultural Pastoral „Sf. Daniil Sihastrul“ este situat în incinta Mănăstirii Durău, într-un peisaj montan magnific, la poalele Ceahlăului. Înfiinţat în 1990, din iniţiativa şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în vremea arhipăstoririi ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, Centrul Cultural Pastoral „Sf. Daniil Sihastrul“ din staţiunea Durău desfăşoară activităţi pastoral-misionare, cultural-sportive şi social-filantropice pe principiul fundaţiilor în regim nonprofit, fiind organizat ca subunitate a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Reduceri pentru ultimele locuri la pelerinajele de Bobotează în Israel

Centrul de Pelerinaj „Sf. Parascheva“ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei anunţă pentru credincioşi reduceri la ultimele locuri disponibile pentru pelerinajele organizate în luna ianuarie în Ţara Sfântă:

- ISRAEL

14-20 ianuarie 2013 - 730 de euro (în loc de 790 de euro);

14-21 ianuarie 2013 - 750 de euro (în loc de 790 de euro);

17-24 ianuarie 2013 - 750 de euro (în loc de 790 de euro).

- ISRAEL, IORDANIA şi MUNTELE SINAI

13-22 ianuarie 2013 - 1.050 de euro (în loc de 1.150 de euro).

Pelerinajele organizate în luna ianuarie în Ţara Sfântă cuprind data de 18 ianuarie, ziua în care se sărbătoreşte în Israel Botezul Domnului, credincioşii având astfel ocazia unică de a fi martori la o minune ce se petrece în acel moment, la locul real al săvârşirii Botezului Domnului nostru Iisus Hristos. „În ziua de 18 ianuarie se oficiază la locul istoric al Botezului Domnului Iisus Hristos - Betabara, în apropiere de oraşul Ierihon, slujba de sfinţire a Iordanului, de către Patriarhul Ierusalimului. În acest moment apele râului curg înapoi; este una dintre cele trei minuni ce se săvârşeşte în Ţara Sfântă an de an, pe lângă venirea Sfintei Lumini la Ierusalim în Sâmbăta Mare şi coborârea Norului pe Muntele Tabor la sărbătoarea Schimbării la Faţă. Prin pelerinajele organizate, Centrul de Pelerinaj «Sf. Parascheva» vine în întâmpinarea preoţilor parohi şi credincioşilor care sunt dornici să păşească împreună pe urmele Mântuitorului nostru Iisus Hristos“, a declarat diac. Cristian Ivan, coordonatorul pelerinajelor interne şi externe.

Citește despre: