Nuaman Masih, tânărul creștin incendiat în Vinerea Mare de un grup de musulmani, a trecut la Domnul

Religia în lume

Nuaman Masih, tânărul creștin incendiat în Vinerea Mare de un grup de musulmani, a trecut la Domnul

    • Nuaman Masih, tânărul creștin incendiat în Vinerea Mare de un grup de musulmani, a trecut la Domnul
      Foto: Bogdan Zamfirescu

      Foto: Bogdan Zamfirescu

Chinuit de durerile provocate de arsurile care i-au schingiuit mai bine de 55% din suprafața corpului, Nuaman Masih, tânărul pakistanez creștin, în vârstă de doar 14 ani, a trecut în această dimineață la Domnul, în spitalul Meo din Lahore. 

Bătut și incendiat în plină stradă doar pentru „vina” de a-L purta în suflet pe Hristos de un grup de tineri musulmani pe care nici măcar nu îi cunoștea, Nuaman și-a găsit până în ultima clipă alinare în flacăra credinței. Nu a judecat, nu a condamnat ci și-a purtat cu demnitate crucea până la final.

Acest episod plin de cruzime vine să arate o dată în plus ura care subjugă societatea de aici. Este încă o crimă sângeroasă alăturată celorlalte petrecute până acumAtacurile în masă din cartierul creștin din Gojra, Shantinagar, sau cuplul creștin ars într-un cuptor de cărămidă, în luna noiembrie a anului 2014, sunt doar câteva dintre exemplele recente de creștini nevinovați care au fost arși de vii în numele credinței și a iubirii  pentru Dumnezeu” a declarat pentru agenția de știri Fides Părintele James Channan, directorul „Centrului pentru Pace" din Lahore, centru ce are ca misiune promovarea inițiativelor de reconciliere și a dialogului inter-religios. „Aș spune că astăzi traversăm cea mai grea perioadă din istorie pentru viața creștinilor în Pakistan. Întâlnim la tot pasul ură, discriminare, suferință, opresiuni tot mai grele, toate animând episoade de cruntă persecuție. Întrebăm astăzi guvernul: unde este dreptatea? Unde sunt autorii multelor incidente de violență gratuită îndreptate fără milă împotriva creștinilor?” a conchis acesta.

 

Citește despre: