O fată creștină din Uganda a fost violată de cinci musulmani

Religia în lume

O fată creștină din Uganda a fost violată de cinci musulmani

    • O fată creștină din Uganda a fost violată de cinci musulmani
      Mbala - Uganda

      Mbala - Uganda

Potrivit unui pastor din Uganda, cinci musulmani i-au violat fiica în vârstă de 17 ani, deoarece acesta a ignorat amenințările în care i se cerea să nu mai slujească. 

Cinci musulmani din estul Ugandei au violat pe fiica pastorului, în vârstă de 17 ani, deoarece acesta a ignorat amenințările lor de a înceta să mai slujească.

Pe 28 martie la ora 7:30 p.m., fiica pastorului bisericii New Hope se îndrepta spre biserica din Kiryolo districtul Budaka când bărbații au atacat-o și au dus-o într-un desiș, a declarat liderul bisericii din acea zonă. Locul incidentului se afla la aproape 270 de metri de casa pastorului.

„Cei cinci musulmani m-au prins și m-au violat acolo”, a declarat fata pentru sursa Morning Star News. „Am încercat să țip, însă m-au amenințat că mă omoară. Unul dintre ei a spus, «Tatăl tău trebuie să înceteze cu aceste întâlniri de rugăciune prin care încearcă să facă pe musulmani să devină creștini și să închidă biserica – l-am mai avertizat de câteva ori»”.

Suspecții, pe care nu i-a putut recunoaște, au fugit atunci când membrii bisericii au venit pentru o priveghere de toată noaptea. Ei au transportat-o de îndată la o clinică medicală, iar mai apoi a fost transferată la spitalul general din Mbale.

Tatăl afirmă că rănile sunt atât de grave încât dorește să o trimită pentru tratament specializat la spitalul national Mulago din Kamapal. El spune că ea se află încă în stare de șoc.

„Fata încă are probleme în a comunica”, a afirmat tatăl. „Spune câteva cuvinte și apoi tace. Are nevoie de consiliere post-traumatică”.

Pastorul spune că a primat mai multe mesaje de amenințare pe telefon. „În unul din mesaje scria: «Află că nu vrem biserica ta aici. Dacă mai continui să slujești, o să regreți».

Districtul Budaka este format în aproape 65% din musulmani și a fost locul și a altor atacuri împotriva creștinilor. Musulmanii formează doar 11.5% din întreaga populație a Ugandei, care  în proporție de 85% este creștină.

Pastorul a raportat incidentul poliției. Ofițerii investighează cazul, însă nu a existat nicio arestare până acum.

În același district, de curând, școlile musulmane au încetat să mai ofere scrisori de recomandare studenților care au părăsit islamul și doresc să se înscrie la o școală creștină, blocând efectiv înregistrarea lor. „Aceste școli au refuzat înscrierea studenților noștri deoarece au trecut de la islam la creștinism”, a declarat directorul Hassan Muwanguzi.

Din cei 107 de copii ai școlii, 58 sunt convertiți de la islam iar 23 sunt musulmani. Pe lângă aceștia mai sunt și 10 orfani.

„Școala noastră este ca un rai al siguranței pentru copii care sunt ostracizați pentru că a au ales credința creștină”,  a declarat Muwanguzi. Școala privată este recunoscută de către guvern însă se află în căutare de fonduri pentru a putea fi acreditată ca centru unde studenții să-și poată susține examenele de admitere la liceu. El a mai spus că: „Studenții noștri se pot înscrie și prin alte școli private, însă nu avem banii ca să-i trimitem la asemenea școli”.

Traducere și adaptare:
Citește despre: