O sută de zâmbete dintr-o sută de inimi

Educaţie

O sută de zâmbete dintr-o sută de inimi

    • O sută de zâmbete dintr-o sută de inimi
      O sută de zâmbete dintr-o sută de inimi

      O sută de zâmbete dintr-o sută de inimi

    • O sută de zâmbete dintr-o sută de inimi
      O sută de zâmbete dintr-o sută de inimi

      O sută de zâmbete dintr-o sută de inimi

    • O sută de zâmbete dintr-o sută de inimi
      O sută de zâmbete dintr-o sută de inimi

      O sută de zâmbete dintr-o sută de inimi

Copiii au realizat creaţii foarte frumoase, fiecare dintr-o sută de piese - copacul plin de poezii, proverbe şi ghicitori, colecţia de monede din vremuri şi ţări diferite, construcţia Lego cu 100 de piese, un suport cu  steaguri, magneţi adunaţi din diferite ţări, figurine Kinder strânse cu grijă sau nasturii cusuţi cu atenţie pe o pânză de pe care se poate citi numele şcolii. Într-o expoziţie imaginară ar putea intra şi cele 100 de prăjituri sau colecţia de icoane, vrejurile de fasole din povestea lui Jack ori dinozaurii din Jurasic.

Mii de gânduri de bucurie au primit copiii de la Şcoala „Varlaam Mitropolitul” săptămâna trecută, în timpul celor trei zile în care au celebrat cele 100 de zile petrecute în sălile de clasă de la 15 septembrie şi până acum.

Evenimentul, devenit o tradiţie, a fost foarte mult aşteptat şi îndelung pregătit. Fiecare copil, alături de familia sa, a lucrat la un proiect în care a strâns 100 de piese, câte una pentru fiecare zi de şcoală. „Am îmbrăţişat ideea din prima clipă în care mi-a fost prezentată, în urmă cu trei ani. Proiectul este foarte important şi necesar – dezvolt creativitatea şi leagă mult familia. Participând la acest proiect, cei mici fac lucruri alături de părinţi. Eu m-am regăsit de două ori şi în rolul de mamă, şi în cel de învăţător. Ambele mi-au plăcut şi am apreciat foarte mult sentimentele pe care mi le-a adus”, a spus Simona Marinică, directorul Şcolii „Varlaam Mitropolitul”.

Idei pentru 100 de zile de şcoală

Proiectul constă în realizarea de colecţii cu tematică la alegere. Odată ce subiectul a fost stabilit, fiecare copil şi familia sa încep să migălească la ceea ce, peste 100 de zile de şcoală, va fi o lucrare în toată puterea cuvântului. Zi de zi se adaugă câte o piesă, se schimbă idei şi să caută cele mai potrivite metode pentru ca, la final, creaţia să fie perfectă. Micuţilor le place foarte mult şi participă cu entuziasm şi cum ar putea fi altfel când muncesc alături de părinţii şi de fraţii lor, acolo unde este cazul?

Momentele petrecute în familie sunt cele care dau stabilitate emoţională oricăruia dintre noi şi cele mai dragi din viaţa noastră. Ne întoarcem cu mare bucurie la clipele când jucam şah cu tata, când poate croşetam sau tricotam cu bunica, atunci când plantam flori alături de mama ori răsfoiam cărţile de poveşti alături de surioara sau frăţiorul nostru.

Ei bine, proiectul celor 100 de şcoală este un generator de creativitate şi de amintiri frumoase.

Aproape 100 de colecţii ingenioase 

Copiii au realizat creaţii foarte frumoase, fiecare dintr-o sută de piese - copacul plin de poezii, proverbe şi ghicitori, colecţia de monede din vremuri şi ţări diferite, construcţia Lego cu 100 de piese, un suport cu  steaguri, magneţi adunaţi din diferite ţări, figurine Kinder strânse cu grijă sau nasturii cusuţi cu atenţie pe o pânză de pe care se poate citi numele şcolii. Într-o expoziţie imaginară ar putea intra şi cele 100 de prăjituri sau colecţia de icoane, vrejurile de fasole din povestea lui Jack ori dinozaurii din Jurasic. Îmi plac magneţii. I-am strâns în călătoriile cu familia mea”, am aflat de la Georgiana. „Mi-a plăcut să desenez copacul cu 100 de flori. A fost distractiv”, a completat şi Bianca. „Normal că-mi place la cele 100 de zile de şcoală. Facem lucruri împreună şi e frumos”, a replicat şi Tudor.

Fiecare copil şi familia lui a prezentat lucrarea în faţa colegilor, s-a bucurat de aplauze, apoi a oferit şi scurte reprezentaţii. Scenete inspirate din poveştile lui Ion Creangă, mini-recitaluri de pian sau de orgă ori demonstraţii sportive, cântece şi poezii au completat povestea celor 100 de zile de şcoală.

Fiind Luna Mărţişorului şi Ziua Femeii, copiii au pregătit şi felicitări pe care le-au oferit mamelor. Şi părinţii au fost grijulii şi i-au răsplătit cu dulciuri şi fructe, trataţia celor 100 de brioşe fiind un moment mult gustat.

Cei aproape 100 de copii de la Şcoala „Varlaam Mitropolitul” s-au pregătit frumos şi s-au bucurat din plin de momentele petrecute alături de familie, colegii lor şi doamnele învăţătoare. Inimile le-au bătut la unison şi au lansat către cerul albastru mii de gânduri de bucurie, dublate de zâmbetele şi dragostea părinţilor şi educatorilor.   

Citește despre: