O zi dedicată mamelor cu mulți copii, la Iași

4 Noiembrie 2020 18:08 Arhiepiscopia Iaşilor

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor a organizat duminică, 25 octombrie 2020, la Iași, cea de-a patra ediție a evenimentului „Cu dragoste pentru mame”, dedicat mamelor cu mulți copii din județele Iași, Botoșani și Neamț.

Întâlnirea de duminică a reunit 10 mame care au născut peste 7 copii, înscrise în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii – Sfântul Stelian, și alte 10 mame voluntare din orașul Iași care și-au asumat rolul de gazdă. Programul a fost organizat astfel încât mamele să fie personajele centrale ale zilei, ca semn de mulțumire pentru efortul lor de a naște și crește mulți copii pentru societate și Biserică.

„Organizam acest proiect cu gândul la aceste mamele eroine, care ne sunt un model de asumare și de jertfelnicie prin faptul că au născut mulți copii. Știm că este greu să stea zilnic acasă și să se dedice în totalitate familiei, de aceea le invităm periodic la Iași, să petreacă o zi frumoasă. Alături de ele au participat alte mame din oraș. A fost un schimb de experiență și de conștientizare că fiecare copil este un dar și o binecuvântare de la Dumnezeu și că fiecare mamă este extrem de importantă pentru familie, țară, neam și Biserică. Ziua a început cu participarea la Sfânta Liturghie, la finalul căreia toate mamele au fost prezentate și apreciate în fața credincioșilor. A urmat prânzul, un scurt moment de socializare, am vizitat orașul și am încheiat tot în rugăciune, prin închinarea la moaștele Sfintei Parascheva. Mulțumim partenerilor noștri: Parohia «Sfântul Haralambie» din Iași și Asociația «Familia Tradițională», dar și celor patru voluntari care ne-au ajutat în organizare”, a declarant Sorina Topliceanu, referent Departament Pro Vita.

Mai multe informații despre proiectele Departamentului Pro Vita se găsesc pe pagina de facebook Pro Vita Iasi și pe site-ul provitaiasi.ro.

Ultimele din categorie