Obștea Mănăstirii „Sfântul Siluan Atonitul” pune în lucrare un vis al Maicii Siluana

3 Iunie 2022 15:53 Arhiepiscopia Iaşilor

Comunitatea monahală pusă sub ocrotirea „Sfântul Siluan Athonitul”, găzduită în prezent de Parohia „Nașterea Maicii Domnului” – Talpalari din Iași, a anunțat săptămâna trecută că începe împlinirea visului Maicii Siluana Vlad: construirea unei mănăstiri a obștii.

„Dragii noștri, pe 8 iunie 2022 se împlinește un an de la despărțirea de Maica Siluana. Pe 4 iunie va fi pomenirea de un an a Maicii, la care vă invităm să ne fiți alături. Pentru a împlini proiectul anunțat de către Mitropolitul Teofan la înmormântare acum un an, acela de a construi o mănăstire a obștii, după cum a fost dorința Maicii Siluana, vă transmitem rugămintea de a ne sprijini financiar”, au transmis monahiile.

Proiectul a fost anunțat de IPS Teofan la slujba de înmormântare a Maicii Siluana, în urmă cu aproape un an, precizând că Maica Siluana a ales personal locul, într-o pădure din apropierea Iașilor, marcându-l cu o cruce de piatră într-o zi importantă: Sâmbăta Mare, înainte de Sfintele Paști.

În prezent, planul de construire a ansamblului monastic este finalizat și sunt în desfășurare lucrările de întocmire a Planului urbanistic zonal.

Actualmente, obștea mănăstirii este găzduită cu mărinimie, de 14 ani, de către Parohia „Nașterea Maicii Domnului” Talpalari. Mănăstirea ce va fi construită va include și spații pentru desfășurarea în continuare a activităților de formare și consiliere de care beneficiază numeroase persoane.

Cum puteți dona?

1. Cont în RON: beneficiar MANASTIREA SF SILUAN ATONITUL - IASI, IBAN: RO61RNCB0178161732120005

2. Cont în EUR: beneficiar MANASTIREA SF SILUAN ATONITUL - IASI, IBAN: RO34RNCB0178161732120006, SWIFT: RNCB RO BU

3. Cont în USD: beneficiar MANASTIREA SF SILUAN ATONITUL - IASI, IBAN: RO07RNCB0178161732120007, SWIFT: RNCB RO BU

Ultimele din categorie