Ocrotire şi sprijin, prin rugăciunile Sfintei Parascheva

Credinţa în puterea vindecătoare şi ocrotitoare a Sfintei Cuvioase Parascheva a adus în aceste zile, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, pelerini din diferite părţi ale ţării.

Câţiva dintre pelerinii prezenţi miercuri, 13 octombrie 2021, în incinta catedralei, au mărturisit că numai anul trecut nu au venit la moaştele Cuvioasei, din cauza restricţiilor. De asemenea, ei cred că mai ales în aceste vremuri grele, Ocrotitoarea Moldovei este un mare sprijin.

Ileana Stoian din Galaţi: „În toţi anii în care am venit la Cuvioasa am stat la rând multe ore, dar anul acesta traseul a fost mult mai uşor de parcurs. Vin la Sfânta Parascheva de 24 de ani, cu excepţia anului trecut. Cuvioasa m-a ajutat să am copii şi nepoţi buni şi cuminţi. Acasă am o icoană mare cu Sfânta, iar acum am cumpărat mai multe acatiste pe care vreau să le ofer de pomană celor care au nevoie de ajutorul şi de ocrotirea ei. Sfânta Parascheva este iubită de mulţi credincioşi din Galaţi, unde avem şi o biserică care îi poartă hramul. Când am privit către baldachinul Sfintei şi am simţit pacea din jurul raclei Cuvioasei, mi-am zis că aici a coborât raiul pe pământ”.

Ioan din Iaşi: „Sfânta Parascheva ne ajută să mergem pe calea cea bună şi dreaptă. Viaţa Cuvioasei este model pentru noi toţi, întrucât ea a lăsat toate pentru a-i urma Mântuitorului Hristos. Sfânta este un punct de sprijin pentru toţi mai ales în aceste vremuri pe care le trăim”.

Ana-Maria din Iaşi: „Pentru bucuria mea sufletească, am venit la Sfânta ca să-i mulţumesc pentru toate binefacerile sale. Am aflat că alături au fost aşezate spre închinare moaştele Sfântului Gheorghe Pelerinul. Sfânta Parascheva este un sprijin permanent pentru familia noastră. De fiecare dată când am avut necazuri sau încercări, am venit la racla Sfintei şi am primit ajutor”.

Adriana din Iaşi: „Este important să-i aducem pe copii la Sfânta Parascheva pentru a-i ocroti şi pentru a le dărui sănătate. Prin rugăciunile Cuvioasei, am primit de la Dumnezeu cel de-al doilea copil. Am venit să-i mulţumesc pentru că fetiţa a venit pe lume şi este sănătoasă. Prin puterea sfinţilor, ajungem la Dumnezeu. Acesta este motivul pentru care merg mereu cu copiii la biserică ca să primească Sfânta Împărtăşanie”.

 

De la același autor

Ultimele din categorie