Ocrotitorii penitenciarelor, cinstiți la Spitalul Pădureni – Grajduri, judeţul Iaşi

În ziua cinstirii Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii penitenciarelor, biserica din incinta Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni – Grajduri, judeţul Iaşi, şi-a serbat hramul.

În dimineaţa zilei de 29 iunie 2021, Sfânta Liturghie în Biserica cu hramurile „Înălţarea Sfintei Cruci“ şi „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ a fost oficiată de către arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu din judeţul Iaşi, alături de un sobor de preoţi. La slujbă au asistat pacienţii din toate pavilioanele unităţii, dar şi personalul medical.

Despre viaţa Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel a vorbit la finalul slujbei părintele Andrei Mocanu, parohul Parohiei Cucuteni-Leţcani, Protopopiatul 3 Iaşi, judeţul Iaşi. Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă a apreciat activitatea misionară a părintelui Vasile Ţarcă, dar şi jertfa pe care lucrătorii medicali o depun în slujba celor internaţi. În acelaşi timp, i-a îndemnat pe toţi să participe la sfintele slujbe şi să se închine în biserica din incinta spitalului. Preotul misionar de caritate Vasile Ţarcă a mulţumit tuturor pentru că au participat la slujba hramului.

Prin dragostea părintelui stareţ Nicodim Gheorghiţă, pacienţii au primit daruri constând în dulciuri şi fructe, dar şi o iconiţă cu Maica Domnului de la Hadâmbu.

Citește alte articole despre: slujbă, slujire, credinţa, credincioși, padureni, Grajduri, hram

De la același autor

Ultimele din categorie