Arhiepiscopul Atenei vizitează Patriarhia Antiohiei

21 Februarie 2011 16:38 Ortodoxia în lume

Preafericitul Ieronim, Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade, va efectua timp de șapte zile, între 25 și 31 ianuarie, o vizită în Patriarhia Antiohiei.

Preafericitul Ieronim, Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade, va efectua timp de șapte zile, între 25 și 31 ianuarie, o vizită în Patriarhia Antiohiei. În programul vizitei sunt incluse participări la Sfânta Liturghie la Biserica "Sfânta Cruce" din Damasc (26 ianuarie) și la Catedrala patriarhală din Damasc, precum și întâlniri cu ierarhi ai Patriarhiei Antiohiei și cu reprezentanți ai altor confesiuni creștine. Astfel, Preafericitul Ieronim se va întâlni cu Preafericitul Ignatie IV Hazim, Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient, cu alți membri ai Sfântului Sinod al Patriarhiei Antiohiei, cu Preafericitul Ignatie Zaka I Iwas, Patriarhul sirian ortodox al Antiohiei și al Întregului Orient, cu Preafericitul Gregorios Laham, Patriarhul greco-catolic al Antiohiei și al Întregului Orient, cu Preafericitul Naser-Allah Petru cel Mic, Patriarhul Maronit al Antiohiei și al Întregului Orient, cu Preasfințitul Aram Antelias, Catolikos pentru Armenii Ortodocși, precum și cu Marele Muftiu al Siriei. De asemenea, Preafericirea Sa Ieronim se va întâlni și cu președinții celor două state care vor fi vizitate: dr. Bashar al-Assad, președintele Republicii Arabe Siriene, și gen. Michel Suleiman, președintele Libanului, și, nu în ultimul rând, cu membrii corpului diplomatic grec și ai comunității grecești din Siria și Liban.

Totodată, Preafericirea Sa va vizita și câteva din mănăstirile reprezentative din cadrul Patriarhiei Antiohiei: mănăstirile "Saydnaya", "Sfânta Tecla" și "Sfântul Efrem Sirul" de lângă Damasc, casa lui Anania (locul unde s-a convertit Sfântul Apostol Pavel), și Mănăstirea "Adormirii Maicii Domnului" de la Balamand (lângă Tripoli), în apropierea căreia se găsește și Universitatea creștină Balamand, ce cuprinde și Institutul de Teologie Ortodoxă de la Balamand. (Pr. Gheorghe Costea)
 

Citește alte articole despre: ierarh, pelerinaj, vizită

Ultimele din categorie