Bucurie în Rwanda – 118 noi creştini ortodocşi

16 Septembrie 2016 13:05 Ortodoxia în lume

Primitorii tainei, 118 de rwandezi, au parcursul timp de trei luni programul de catehizare, primind sfânta luminare spre slava lui Dumnezeu şi bucuria întregii Biserici.

Rwanda este o mică țară din centrul Africii. O ţară măcinată de secetă, boli, deşertificare, lipsa medicamentelor şi a alimentelor de bază. Mai mult, războiul civil şi luptele interne au făcut din acest loc un pol al sărăciei.

Populația de aproximativ 11 milioane de locuitori face ca Rwanda să fie ţara cu cea mai mare densitate a populației de pe tot continentul african. Etnicii hutu sunt cei mai numeroși, ei reprezentând aproximativ 84% din populație, restul de 15% fiind format din etnicii tutsi.

Deşi aflaţi în minoritate, aceştia din urmă sunt cei mai deschiși faţă de religia creştină. Atentă la nevoile lor fizice, dar şi la cele spirituale, Patriarhia Ortodoxă a Alexandriei şi a Întregii Africi a înfiinţat o eparhie pentru tânăra Biserică a lui Hristos din Rwanda. Ca să fie o adevărată comunitate, Dumnezeu le-a rânduit şi un părinte, în persoana Preasfinţitului Innocentios Byakatonda, Episcop de Burundi și de Rwanda.

Comunitatea a crescut de la zi la zi, astăzi numărând aproximativ 100.000 de credincioşi.

Ultimul eveniment care a bucurat Biserica lui Dumnezeu din Rwanda a fost Taina Sfântului Botez oficiată pentru 118 noi creştini ortodocşi. Aşa cum relatează Journey To Orthodoxy, Preasfinţitul Innocentios a săvârșit dumnezeiasca Liturghie şi Botezul pe malul unui râu, în ziua de 11 septembrie 2016.

Primitorii tainei, 118 de rwandezi, au parcursul timp de trei luni programul de catehizare, primind sfânta luminare spre slava lui Dumnezeu şi bucuria întregii Biserici.

Ultimele din categorie